ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВластГрадътНовиниОбщина ПловдивПод лупа

Внимание: Не минавайте покрай Водната палата

Пълна мъгла обхваща пловдивчани по проекта за пробива като бонус към транспортния ад

Община Пловдив няма намерение да оповести организацията на движение заради започващите дейности на спорния пробив при моста на Панаира по-рано, за да могат шофьорите и пътниците да планират маршрутите си.

Посланието е ясно – ние ще правим каквото си искаме, вие ще търпите. Спасявайте се поединично. Решавайте на място в трафика, когато се окажете пред свършен факт.

Не виждаме защо това трябва да учудва пловдивчани. Практиката да не се уведомява за невъзможността да се използва от данъкоплатците дадена пътна артерия в града не е от вчера. Тя зачести особено много през настоящия управленски манат в Пловдив.

Най-малко пък нарушение на тази практика може да се очаква по въпросния пробив под Водната палата. На фона на факта, че започва проект, описан като заклинание с думите „друго да не направя, това ща го направя на всяка цена„.

Здравко Димитров се зарече да направи пробива до Водната палата

Па практика проектът съществува на думи в главите на двама-трима души от пл.“Ст. Стамболов“ 1.

Никой от пловдивската общественост не го е виждал, пред никого не е представян, да не говорим за обществено обсъждане и съобразяване с мнение на специалисти и институции.

Тази визия е всичко попадало в медийното пространство за кръстовището на нива

Така че е меко казано учудващо откъде зам.-кмет по строителство Пламен Райчев черпи информация да твърди, че „хората го приемат в по-голямата си част„, въпреки че той самият в същото изказване го нарича „малко конфликтен„.

Припомняме, че Райчев съобщи наскоро как след реализирането на обекта ляв завой на съоръжението няма да има. На всичко отгоре обясни как това решение е взето от едни хора, на които Общината възложила /бел. авт.: разбирай платила/ да измислят работещо решение.

Тук изниква и въпросът около последната мъглявина с казуса да дупчим при река Марица – Колко ще струва това?

На този етап се знае за отделени 10 млн. лв. в бюджета на града – част от тегления дългосрочен общински заем – като на всички е ясно, че те няма да стигнат.

До този момент проектът не е представен дори пред Обществения съвет, който би следвало да съблюдава как се харчат средствата от многомилионния заем, теглен от общината, с част от които ще се прави и пробивът.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина