ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Вежди Рашидов посети Драмата

Целият ремонт на новата сцена ще струва около 4 милиона лева, като едва 30% от сумата се разходва за строителни дейности

Новата сцена ще дебютира заедно с юбилейното 20-то издание на „Сцена на кръстопът“

Вежди Рашидов, съпроводен от кметa – Иван Тотев, Областния управител – Здравко Димитров и, разбира се, директорa на пловдивския Драматичен театър – Кръстьо Кръстев, посети днес града под тепетата, за да се увери със собствените си очи, че ремонтните дейности протичат по план. Посещението на министърът на културата започна с обиколка на цялата Драма, а между временно г-н Кръстев с удоволствие разказваше за ремонтираните вече помещения и за продължаващото обновление на опожарената голяма сцена.

След обстоен преглед на сградата, всички се събраха на официална пресконференция, която се проведе в Камерна зала, на фона на декора от постановката „Великите любовници“ на пловдивския театър. На пресконференцията присъстваше и изпълнителният директор на фирмата-изпълнител на дейностите, г-н Недев. Разговорът поде Кръстьо Кръстев, като започна с думите, че е хубаво да се изпълнява това, което е казано и че е изключително горд от факта, че в този контекст, пловдивският Драматичен театър е добър пример за това. Той допълни още, че целта на целия екип е да възвърнат театъра във вид, в който заслужава да бъде.

Целият ремонт на новата сцена ще струва около 4 милиона лева, като едва 30% от сумата се разходва за строителни дейности. Останалата част от сумата е инвестирана в едни от най-модерните техники за осветление и озвучение. Предстои и пълно дигитализиране на техниката, като голяма част от нея ще се управлява посредством джойстици, което ще улесни много работата на целия екип, който се крие зад кулисите. Изграден е и осветителният мост над сцената, който бе така мечтан от целия екип, поставян пред страхотни изпитания, за да свърши работата си качествено.

Макар и изключително трудно, понякога нещата се случват като в приказките, каза г-н Кръстев. Той допълни, че изпитанията не са приключили, тъй като тепърва цялата тази нова и модерна техника, която е най-добрата у нас в момента, трябва да сработи заедно до първото представление, което ще постави новото начало на красивата история на ремонтираната зала. Очаква се фирмата-изпълнител да приключи работа в началото на месец май, а техниката да сработи заедно до края на месец юли.

Датата на откриването трябва да бъде едновременно удачна за екипа и да е така подбрана, че да предостави максимално добро качество, заяви Вежди Рашидов. Слава Богу, че сме екипни хора и се справихме с това, заяви още той, като допълни, че директорът на пловдивската Драма е двигателят на тези процеси. На шега, Рашидов каза: „Всяко зло за добро“, но може би това е самата истина. Макар и след трагедията, която се случи в голямата зала, и след изпитанията и трудностите по време на работа, пред които бе поставен целия екип, нашият театър ще бъде най-модернизираният в страната, която няма как да не е повод за гордост на всички пловдивчани.

Официалното откриване на Голяма сцена ще бъде заедно с идването на фестивала „Сцена на кръстопът“. То ще продължи два дни, като ще се представят „Вълци“ по текстовете на Петър Делчев и „Възвишение“, като директорът на театъра шеговито допълни, че с „Възвишение“ е приключила сцената, но и с него ще бъде открита, за едно светло начало.

Кметът на града, Иван Тотев, пък, отправи благодарности както към министърът на културата за оказаното съдействие, така и към директорът на театъра, който, по думите на кмета, е демонстрирал изключителна гъвкавост в работата си и упорството на екипа на целя театър за работа в Дома на културата. Театърът е много важен за нас в контекста на 2019-та, когато тази сцена ще бъде една от основните в града. Това ме кара да бъда оптимист за бъдещето, допълни градоначалникът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Тотев много притеснен изглежда, толкова му се насъбра на момчето. Тия от София не спират да му въртят номера. То не бяха събаряне на складове, то не бяха палежи на театри… айде стига вече!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина