ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

65 чисто нови автобуса тръгват по 8 линии на градския транспорт

Да започнем следващата процедура още от тази година, призовават превозвачите

Договорът за обслужване на 8-те линии на бившето общинско дружество „Градски транспорт“ бе подписан днес от кметът Иван Тотев и представителите на двамата на превозвачи в консорциума, който спечели обществената поръчка – Ангелов и Чолаков.

Тригодишната сага с процедурата по ЗОП приключи, като още от утре сутрин 65 чисто нови рейса ще предвижват гражданите по историческите 8 линии на градски транспорт. След дълго време на обжалвания, които стигнаха до ВАС и КЗК, най-накрая подписваме договора и 8-те линии ще бъдат обслужвани по завишените критерии на община Пловдив. Автобусите ще бъдат чисто нови, с климатици и платформи за инвалиди, заяви кметът. Пловдивчани ще получат много добра услуга, като в бъдеще се надяваме всички автобуси в града да бъдат чисто нови, каза превозвачът Чолаков и препрати към темата с приключващия 2017-та договор за  13-те други линии от градски транспорт, които ще бъдат обслужвани от догодина отново след процедура по ЗОП.

Превозвачите посъветваха тя да бъде задействана още тази година, за да не се влачи отново, заради обжалвания дълго време. Те се надяват от 2017-та всички 105 автобуса по тези 13 линии също да бъдат чисто нови и да отговарят на всички стандарти.

Предполагаемата инвестиция за тях е между 22 и 23 мил. лв. като за рейсовете по 8-те линии от днешния договор са вложени общо 15 млн. лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина