ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Не просто „Нощ“, а „Нощ/Пловдив“

Посетителите на културния фестивал могат да създадат лична програма с мобилно приложение

Официална пресконференция по повод едно от най-значимите събития за Пловдив, „Нощ/Пловдив 2015“, бе дадена днес в община Пловдив. Представянето на културното събитие направиха зам.-кметът на културата Стефан Стоянов, Веселина Сариева, Виктор Янков и Николай от MentorMate, който е част от екипа, разработил мобилното приложение за събитието.

Над 20 локации и различни програми ще могат да бъдат видени на тазгодишната, 11-та по ред, културна нощ. Стремежът на събитието е да представя нови неща всяка година. Отдавна това не е просто Нощ на музеите и галериите, а фестивал, който се развива изключителни динамично, каза зам.-кметът. Това е важна част от популяризирането на града ни и искаме да направим Пловдив част от културния живот на цялата страна, допълни Стоянов. Самата „Нощ“ ще се проведе в две вечери, какво вече сме споменавали, а датите са 11 и 12 септември.

Веселина Сариева започна с благодарности към всички медии и институции, които както тя самата каза „правят Нощта“. Сариева сподели щастието си от факта, че събитието продължава да се развива и стана важна част от културния живот на града ни. Безспорен факт за това е увеличаването на партньорите, които стават все повече и повече. Работата ни по фестивала се промени много, тъй като вече включваме образователни проекти или свързани със съвременното изкуство, добави организаторът.

Виктор Янков предпочете да ползва много примери на пресконференцията, за да бъде максимално ясен относно представянето на „Нощ/Пловдив“. Освен музеите, тази година и няколко нови локации се присъединяват към културния фестивал. Народно читалище „Алеко Константинов“, Народно читалище „Шалом Алейхем“, Археологически музей, Регионален исторически музей представят програма, която сами са изработили. Историческия музей успя да даде една нова европейска сцена на Нощта, като ще представи презентации на работата на японски доброволци в Рим, по който проект музеят работи заедно с посолството на Япония. Внимание бе обърнато и на пловдивската опера, която също ще бъде част от голямата нощ.

Важна част в разговора стана разработеното мобилно приложение. Николай от MentorMate представи нагледно приложението, в което можете сами да създадете програма със събития, които искате да посетите. Веселина Сариева малко по-рано сподели, че приложението се разработва не само за младата аудитория. Искаме да бъдем свързани, това е една от основните причини за разработването на мобилно приложение, каза тя.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Друго си е тати и чичо, да ти наредят местата за парашутиране. За к’во да учиш и да се потиш в Немската, като може да пецаш с джага и след това да си уреден със зам-кмет местенце. Сигурно в Немската има един на 20 години,който да не я избутал и това ни е “ халтурният“ зам-кмет,който позволява мутро партита на Античния.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина