ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Фасадата на театъра блесна

Администрацията на Драмата се мести във великолепната сграда, но след вътрешен ремонт на сградата

Общинските скелета бяха свалени, на ред е Екселсиор

Фасадата на пловдивския театър откъм Главната блесна. След близо тримесечна реставрация великолепната постройка отново привлича погледите на минувачите, а чужденците вече позират за снимки. Ремонтните дейности бяха организирани от общината, а тепърва се очаква вътрешен ремонт на сградата над касата и парадния вход на Драмата. След строителните дейности се очаква там да се премести администрацията на културната институция, а стаите, в които се помещаваше тя до момента, да бъдат освободени за ползване от актьорите и сценичния персонал. Красива гледка, нали, коментира доволен пред Под тепето директорът на театъра Кръстю Кръстев.

Скелето от Драмата бе свалено, за да бъде преместено на емблематичния Екселсиор. Тя е в тежко състояние след последната частна инвестиция там от времето, в което се превърна в търговски център. От тогава фасадата не е подържана, а в момента прелестните декоративни елементи се рушат. Трябват незабавни действия, а тъй като общината има собственост върху античната част долу, ще организира и реставрационната дейност.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Цветовете са уж два,но почти сливащи се.Облицовката на партера е поразкъртена,както и бордюрът долу.А от няколко дни висят десетки кабели със страшна сила.Мърляво и недовършено,както всички останали мамини ремонти.Ама,хотелът що ли не изглежда така?! Друга приемателна комисия е на частното,много по-компетентна и взискателана.Хем ремонтите и строежите на квадрат излизат в пъти по-евтини.Брей!Що тъй!

  2. СУпер. Дано само не са си оставили ръцете, както направих а с бившия хотел „Берлин“ (сградата на сладкарница „Ален мак“), която вече осветена разкива ужасяващо неравна шпакловка и показва непрофесионализъм и грознота.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина