ГласовеМнения

Да сбъркаш по невнимание не е оправдание

"Будни" граждани залепиха стикер "Аз искам да бъда инвалид!" на автомобил, шорифарн от инвалид

От известно време насам, в Пловдив тече инициатива против неправилното паркиране на превозни средства в градска среда. Освен изпращане на снимки до медии и полиция на нарушения, се сформира и нещо малко по-различно. Хора лепят стикери на коли, които са спрели на парко места за инвалиди, но без инвалидни стикери на колите си. Инициативата е похвална, защото тези места са обособени за хората със специални нужди и е редно да бъдат ползвани само и единствено от тях.
Какво се случи вчера обаче. В подземния паркинг на Мол Пловдив, на едно от специализираните за паркиране места, своят автомобил паркира 33-годишният Христо К., който се свърза с нас, потресен от нанесена обида. През целия си живот Христо е имал здравословни проблеми, претърпял е бъбречна трансплантация, минал е през лечения като химиотерапия, лъчетерапия и ежедневно поглъща множество медикаменти, които да поддържат тялото му. Съответно, на предното стъкло на автомобила си, Христо е залепил инвалидния стикер, който му се полага, и отива в Мол Пловдив заедно със семейството си. Когато се връща обаче, на страничното стъкло на своя автомобил, той заварва стикер с надпис „Аз искам да бъда инвалид!“ Той бива фрустриран от гледката и решава да се обърне към нас. Искам  да получа извинение от въпросния „буден гражданин“, за невероятната обида, която той/тя нанесе на мен и семейството ми и да обясни на четири годишния ми син, защо бях изключително афектиран и ядосан от това деяние и посегателство над моите права!, казва той.
Ето, как може би от недоглеждане, една иначе прекрасна инициатива накърнява нечие достойнство. Призоваваме хората, грижещи се за следенето на правилното паркиране на автомобилите, да бъдат по-внимателни, защото такива нелепи грешки понякога са повече от недопустими.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина