ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЗдравеПУЛС

Реформаторите: Лекарите само с по един трудов договор

Не може Пловдив да има над 40 болници, а Мюнхен- осем, смята Димитър Шишков

Лекарите да имат само по един трудов договор, е едно от основните искания на Реформаторите като мерки за промени в клетата ни здравна система. Идеята бе представена в Пловдив от народния представител Димитър Шишков. Според него така докторите ще получават полагащите им се възнаграждения, без да бъдат ощетени и няма да се точат пари от здравната каса. А касата да сключва договори с толкова лекари, с колкото е необходимо.  
Относно здравните вноски, самият д-р Шишков сподели, че няма да остане човек без здравна грижа, но хората трябва да свикнат, че така, както се плащат данъците, така трябва да се плащат и здравните вноски. Освен това от Блока имат искане за допълнително здравно осигуряване, като това е друг пакет от планови действия, които не са за животозастрашаващи състояния. Няма откъде да бъдат намерени пари от тази опустошена икономика освен от нас, заяви депутатът. Друго, което според реформаторите е необходимо, е всеки да има електронен здравен паспорт, за да се знае къде, какво се случва с пациента.
Ако тези реформи бъдат въведени, много от измислените болници ще затворят, допълва Шишков. Не може Пловдив да има четиридесет и няколко болници, а Мюнхен, който лекува цял свят, да има 8. Винаги трябва да си задаваме един въпрос: Как толкова лекари и медицински сестри напуснаха, а болниците нараснаха? Ако реформите се случат, ще видите колко фантоми ще изчезнат. Аз смятам, че зад всяка болница, независимо държавна или частна, стоят политически фигури, завършва Шишков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Мой човек,скрий се някъде. Начина ти на изказване, все едно чета написано от 15 год. 😀 Бягай от тука и си гледай работата, даже ходи при циганите и турците,че май май като гледам и ти не си от тия, които уважават докторите! Само да не ти се наложи да му се молиш когато имаш нужда и опреш до такъв доктор, че ще ти се иска да си върнеш думите назад. И се научи да пишеш и да отделяш изреченията, че докато стигна до края забравих началото!Тъпанар!

  2. Айде стига сте му викали на тоя смешник доктор ,де.Защо не обясни най-ревностния защитник на Окръжна болница защо е подготвил под строй цялото си отделение да го води при най-големия крадец Мишо Тиков , който между впрочем има разрешение за дейност от началото на миналата година за урология, която до преди 2 месеца беше на груб строеж.Ей на тези въпроси го накарайте да отговори пък след това да обяснява в Мюнхен колко болници има

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина