Актуално

Джон Малкович и черен английски хумор на Киномания днес

„Да живее свободата!“ – филмът “Казанова вариации” започва в 18:30 часа в Lucky – Дом на киното. Филмът не се вписва в традиционните категории. Той съчетава кино, музика, театър, литература и история, възползвайки се от богатството на шедьоврите на Моцарт и Лоренцо да Понте , както и от съкровището, оставено ни от самия Казанова: автобиографичен ръкопис от 5000 страници. Общото между Казанова, Моцарт и Да Понте – които са се познавали добре един с друг – е, че и тримата са живели като свободни въже и независими артист. Резултатът е един по-различен филм за мита на най-великия съблазнител на всички времена – Казанова.

От 20:45 часа ви очаква сериозна порция черен английски хумор с “Голгота”. Новият филм на Джон Майкъл Макдона има два общи елемента с неговия изключително успешен дебют Големият полицай от малкия град (показан на Киномания ’11): актьорът в главната роля и мрачното чувство за хумор. Филмът е едновременно дисекция на съвременното ирландско общество, криминална история (разказана от гледна точка на жертвата) и задълбочен поглед към драмата на един човек в завладяващото изпълнение на феноменалния Брендън Глийсън.

Поради големия интерес на 30 ноември, неделя от 16.15 часа ще има извънредна прожекция на филма на Уди Алън – „Магия в полунощ“

Поради технически причини някои от филмите в програмата не бяха излъчени. Ето на кои дати и в колко часа можете да ги гледате:
"Невидимата жена" на 28 ноември, петък от 18:15 часа
"Истинският Сен Лоран" на 29 ноември, събота от 13:15 часа
„100-годишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“ на 29 ноември, събота от 20:30 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина