ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Робърт Палмър инспектира Пловдив 2019 утре

Гуруто на новата европейска културна политика на работно посещение в Пловдив

Image title
Гуруто на съвременната европейска културна политика Робърт Палмър идва на работно посещение в Пловдив утре. Визитата му е във връзка с кандидатурата на града ни за Европейска столица на културата. Палмър ще бъде придружен от Мери Милър, артистичен директор на Арт-Идея. Двамата ще се срещнат с екипа на Фондация Пловдив 2019 и ще дадат оценка за работата му. Не е тайна, че екипът на Палмър консултира и даде експертна основа на кандидатурата ни за арт столица на Стария континент. Самият британец е автор на изследването „Европейски столици на културата“, познат под името „Доклада Палмър“.
Освен с екипа на Пловдив 2019 двамата арт експерти ще се срещнат с представителите на културни институции и оператори под тепетата. Конференцията ще се проведе в Дома на културата утре през целия ден.

Робърт Палмър е  експерт в областта на европейската културна политика. В периода 2004 – 2012г. е директор на дирекция Култура и културно и природно наследство към Съвета  на Европа. Бил е директор на две издания на Европейска столица на културата – Брюксел през 2000г. и Глазгоу през 1990. Той е авторът  на мащабното изследване на инициативата Европейска столица на културата, направено за Европейската комисия. Палмър работи в областта на културата повече от 30 години като експерт, независим консултант на правителства, градовете и регионите в повече от 20 страни, Европейската комисия, ЮНЕСКО, културни фондации, културни мрежи и др. Работи по теми като културното развитие и възстановяване, културен туризъм, политики за организиране на фестивали и изкуства, многостранни артистични практики, управление и сътрудничество, и др.

Мери Милър е артистичен директор  на агенцията Art-idea. Агенцията се занимава с развиване на креативни и артистични стратегии за локално и регионално развитие и работи в голяма международна мрежа от културни и туристически оператори по разработването на проекти, организацията на конференции, семинари, тренировъчни курсове, провеждането на изследвания и др.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина