Подтепето

Спортен Пловдив

13 Окт, 2017

Търсим най-умния проект за стадион Пловдив

Съобразяваме се с нуждите на пловдивските футболни клубове, а не с критериите на ФИФА и УЕФА

Целта на общината е най-голям ефект с възможно най-малко пари

Да отговаря на нуждите на местните футболни клубове или да отговаря на критериите на ФИФА УЕФА? Това е въпросът, пред които е изправена местната власт политиките по решаване бъдещето на стадион Пловдив. Предложение проектирането на спортното съоръжение да се съобразява с исканията на международните футболни организации се появи на общинската сесия вчера и дойде от съветника от ГЕРБ Атанас Узунов. Идеята обаче звучи твърде фантасмагорично дори за кмета Иван Тотев.

Искаме проект, който да направи така, че стадионът да се случи. Ако тръгнем да си говори с едни големи и красиви картинки срещу космически пари, най-вероятно нищо няма да се получи. Важното е да се намери пресечната точка. Тръгнем ли по този път в посока някакви много високи категории стадион, ще се стигне до стойности, които не можем да си позволим. За нас най-важното е да имаме стадион, на който да играят местните клубове. Виждате какво се случва и с Локомотив, и с Ботев.  Истината е, че няма светлина в тунела. Аз нямам информация да се случва нещо със стадион Ботев. Затова стадион Пловдив е един вариант, но той трябва да бъде реализуем. Няма програми, по които може да се кандидатства, така че ще трябва да разчитаме изцяло на местния бюджет. Затова ни трябва най-умния проект- с най-малко пари най-голям ефект, смята градоначалникът.

При първоначалните разговори за сега със сигурност зала Чайка и насипните трибуни ще бъдат премахнати. Това е говорено и с арх. Валентин Маринов, който държи авторските права на съоръжението и ще прави проектирането.  Предстои сключването на договор между общината и арх. Маринов, а след това и евентуалните следващи стъпки по съживяването на мъртвото гигантско спортно съоръжение.

 

  • 16 Окт, 2017 | Пловдив
    Примерът на зала Колодрума май е заразителен, а? Важното е да цоцнем едни пари, па критериите не са важни естествено! Ми като не са важни, недейте да строите бе, аланколу! По-добре дайте терени на Локото и Ботев да си дооправят базата, и инвестирайте в детско-юношеския спорт! Кретени ненаяли се!
  • 13 Окт, 2017 | Фен
    Ако няма да отговаря на изискванията на ФИФА и УЕФА няма какво да го правят. Да налеем едни пари, да откраднем половината и Локо и Ботев да играят пред 500 човека.
Още от рубриката "Спортен Пловдив"

Подобни новини