Яна Вангелова преизбрана за председател на Националното представителство на студентските съвети

Под небето

На форума, чийто домакин бе Университетът по хранителни технологии, бе представен екшън-план за дигитализация на образованието

Яна Вангелова е преизбрана за председател на Националното представителство на студентските съвети /НПСС/ по време на отчетно-изборно събрание, провело се в Пловдив. Това бе обявено на пресконференция днес в Университета по хранителни технологии. Висшето учебно заведение бе домакин на форума, събрал през уикенда студенти от цялата страна.

Зам.-ректорът по проектната и информационна дейност проф. Николай Менков подчерта важната роля на студентските съвети в съвременното динамично време като партньор и важен фактор за обратната връзка – тази от студентите към преподавателския състав. Той определи партньорството между Студентския съвет и академичното ръководство на УХТ като отлично.

Екипът в Изпълнителния съвет на Националното представителство на студентските съвети е обновен. „Надявам се с него да надградим и доразвием свършеното дотук и постигнем нови успехи. Имаме много иновативни предложения за консервативната среда, в която работим“, посочи Яна Вангелова.

Като добра практика тя посочи постигнатото за първи път от 10 години насам увеличение на средствата за стипендии – нараснали са минималния и максималния праг, както и стипендиите за докторанти. „Съзнаваме, че това не е достатъчно, имаме още много работа в тази насока, но трябва да се предприемат и тези стъпки, и действия, за да успяваме да задържим младите хора у нас, както и занимаващите се с наука млади специалисти“.

По време на отчетно-изборното събрание е бил представен екшън-план за дигитализация на образованието, стана ясно от изявленията на младите хора. Те бяха категорични, че приветстват въвеждане на повече дигитализация в образованието по време на обучение и на администрирането във висшите учебни заведения като електронни студентски книжки, например.

Студентският съвет при Университета по хранителни технологии е отличен с първо място в тазгодишния конкурс за пътна безопасност за кампанията си „Празнувай отговорно“, съобщи на пресконференцията Иво Финков, член на Изпълнителния съвет на НПСС и председател на Студентския съвет при УХТ. Припомняме, че висшето учебно заведение стартира инициативата преди 5 години в навечерието на 8 декември. Кампанията тръгна от Университета по хранителни технологии в Пловдив и се превърна в национална. „Виждаме колко много се жертвите по пътищата. С тази кампания искаме де предизвикаме всички млади хора към това да бъдат отговорни, когато шофират“, посочи Иво Финков.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.