Подтепето

под небето

08 Юни, 2018

Прощаваме се с маестро Христо Костов утре

Поклонението пред известния и обичан пловдивски диригент Христо Костов, член на "Биг Бенд Пловдив" и диригент на Духов оркестър Пловдив, преподавател в АМТИИ и в Общинския детски комплекс, който загина вчера при нелеп инцидент ще се състои в събота, 9 юни, в 13 часа в църквата на Централния траурен парк в Пловдив.

Маестро Христо Костов загуби живота си при ремонт на каравана пред блока си на улица „Скопие №5”. Изтъкваният музикант и педагог сменял гума и е бил под караваната, когато е паднала върху му. На място са били изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ, които само са установили смъртта.

Редакцията на Под тепето изказва съболезнования на семейството, роднините и колегите му.  

Няма направени коментари
Още от рубриката "под небето"

Подобни новини

07 Юни, 2018

Диригентът на Духов оркестър Пловдив загина при инцидент в Кючук Париж

Маестро Христо Костов сменял гума на кемпера, когато караваната го затиснала

При трагичен инцидент днес е загинал Христо Костов, диригент на Духов оркестър Пловдив, член на Биг Бенд Пловдив, преподавател в АМТИИ и Общинския детски комплекс, потвърдиха негови колеги.

Сигнал за произшествието е получен в полицията малко след 13,10 часа в четвъртък, съобщиха от Пресцентъра на МВР.  Според свидетели на инцидента, той е загинал докато е ремонтирал караваната си пред блока на улица Скопие № 5 в пловдивския район „Южен“, където е живял.  Съседи разказват, че Христо Костов е сменял гума и е бил под караваната, когато е паднала върху му. На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ, които само са установили смъртта.

Христо, обичаше караваната ...

» повече