Подтепето

Локо Пд

08 Апр, 2016

Стадион „Лаута” ще е четвърта категория, проектът ще е готов до два месеца

Инвестицията в съоръжението ще е 12 милиона лева

Бъдещият стадион на Локомотив ще е четвърта категория, инвестицията в съоръжението ще е 12 милиона лева, а проектът ще е готов до два месеца. Това стана ясно от срещата на кмета Иван Тотев със собственика на черно-белия футболен Христо Крушарски в общината днес. На разговора присъстваха още заместник-кмета Георги Титюков, председателя на съвета на директорите Румен Руйчев, почетния президент Христо Бонев и административния директор Атанас Узунов. Те обсъдиха възможностите на отбора в бъдеще.  Христо Крушарски заяви, че предстои да внесе четири искания в Община Пловдив. Едното е за безвъзмездно ползване на стадион „Локомотив”, другото е Общината да дари, тъй наречения хотел, който е една недосторена сграда на акционерното дружество. Последните предложения са Община Пловдив да дари два терена, единият  - 53 дка за разполагане на модерна тренировъчна база, а другият - от 23 дка с възможности за застрояване на жилищно строителство.

Даренията стават  с решение на Общинския съвет, като се изисква мнозинство от 39 гласа „За”, уточни Георги Титюков. Той обясни, че идеята е Община Пловдив да подпомогне развитието на футбола в Пловдив, да има къде децата на „Локомотив” да тренират, да има стадион, който да отговаря на всички изисквания на УЕФА, за да има сериозна конкуренция и пловдивските отбори да се намесят и в тази надпревара.

Инвестициите само за стадиона ще са около 12 милиона лева, а за базите, съответно  спортна и жилищна част - около 30 милиона лева.

  • 10 Апр, 2016 | Аз
    Общината да дари (?!?!) терен с площ 23 дка за жилищно строителство (?!?!) На ФУТБОЛЕН КЛУБ???? Това сериозно ли е?
  • 08 Апр, 2016 | Хм...
    И това с терена за жилищно строителство е вече капката, от която чашата прелива. Футболен клуб уж. Частен. А зад подкрепата за частните му интереси, което само по себе си е престъпление, и една далаверка с общинска земя. Ами тази земя е и на ботевистите, бре! Че и на другите, дето не са нито от Локото, нито от Ботев.
Още от рубриката "Локо Пд"

Подобни новини