Актуално

Жената като отражение на мъжа до себе си според Драмата

Това е един спектакъл, умело маскирал нещастието на едно семейство с комедийни диалози

„Любовта – това съм аз“ съвсем не е проста комедия. Тя вплита в битието психология и философия

Стефка Георгиева

Пловдивския театър ни изненада с още една прекрасна премиера тази година. Представлението „Любовта – това съм аз“ бе представено за пръв път на пловдивската публика миналата вечер в Дома на културата „Борис Христов“. Пиесата е на френския актьор и драматург Себастиен Тиери, а режисьор е Андрей Калудов.

Към младата пловдивска трупа, като гост се присъедини и забележителната Латинка Петрова, която показа едно различно, по-меко лице на зрителите, а на сцената си партнира с Маряна Йотова, Елена Атанасова, Пьотр Кшемински и Тодор Дърлянов, които смаяха и искрено разсмяха присъстващите в залата.

Макар и да имаше искрено комични моменти в постановката, тя не е просто комедия. Това е история, която представя образа на жена през различни очи – тези на съпруга й и очите на доставчик на минерална вода. И в този контекст повече от съвършено се вписва цитата: „Зад всяка красива жена има по един мъж, на когото е омръзнала“. Такъв бе случаят, поставен на сцената на „Борис Христов“. 

Главната героиня Натали е отражение на мъжете около нея и по-скоро на личните си усещания. Съпругът й не се интересува от нея, той я виждала като грохнала старица и около него тя наистина се чувства като такава. Но срещайки се с Ерве (доставчикът), тя разцъфтява като цвете през пролетта. Става жизнена, усмихната и по-сексапилна. Що се отнася до съпругът й – за него жената, която няма, сиреч чуждата, е по-красива и по-желана. Когато обаче Натали го напуска, той я вижда с очите, с които я е гледал когато са се оженили – нежна, женствена и млада.

Това далеч не е комедия, а по-скоро постановка, поставяща въпроса: „Правим ли щастлив човека до себе си?“…

Целия текст можете да прочетете в КАПАНА.БГ

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина