Актуално

“Възкресение”, номинираният за Оскар “Бруклин” и “Ма Ма” с Пенелопе Крус гостуват на София Филм Фест в Пловдив

Прожекциите в четвъртък започват от 18:30 часа в зала 1 на LUCKY Дом на киното, когато можете да гледате епичната библейска история “Възкресение”, която показва събитието през очите на един неверник. Клавий, властен римски военен ръководител, и неговият помощник Луций получават задача да разкрият мистерията около това какво се е случило с Исус в седмиците след разпъването му на кръст, за да разсеят слуховете за възнеслия се Месия и да предотвратят бунт в Йерусалим.

От 19:00 часа в зала 2 ще има втора прожекция на филма на Хулио Медем “Ма Ма”, в който Пенелопе Крус отново показва блестяща актьорска форма. Изпълнен с много въздействащи емоции, типично по испански, филмът представя историята на Магда, на която й предстоят много изпитания – тя е безработна, мъжът й я изоставя заради по-млада жена и в същото време разбира,че има сериозно заболяване. Въпреки периодът, изпълнен с трудни житейски моменти, Марта е решена да се бори за своето оцеляване и да се посвети изцяло на своя единадесетгодишен син Дани, който мечтае да стане футболна звезда… Вдъхновяваща история за живота, смъртта, романтиката и майчинството.

От 20:30 часа в зала 1 можете да видите номинираният за Оскар “Бруклин” на режисьора Джон Кроули. Привлечена от Американската мечта в началото на Втората световна война, ирландката Елис всъщност се оказва в измъчената реалност на Бруклин, с претъпканите къщи под наем и мръсните зали за танци, където лошите решения тепърва ще се вземат. Приятелски настроен свещеник ѝ предлага да я насочва, а строга хазяйка я държи изкъсо, но Елис в крайна сметка се поддава на носталгията по родината. Тогава среща Тони и започва да вижда възможно бъдеще в Америка. Съдбата обаче е срещу нея – една трагедия я призовава отново у дома.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина