Актуално

Още заглавия от Киномания в Пловдив

От 17-и до 30-и ноември 2017 г. в „LUCKY Дом на киното“ ще се проведе 12-тото издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив.

В програмата са включени 30 заглавия от цял свят.  между които класиките СИЯНИЕТО на Стенли Кубрик и СРЕДНОЩЕН КАУБОЙ с Дъстин Хофман и Джон Войт. Кинопанорамата тази година предлага и два от любимите на критиката филми: ТРИ БИЛБОРДА ИЗВЪН ГРАДА на Мартин Макдона („В Брюж”, „Седемте психопата”), който разказва за гневна жена (Франсис Макдормънд), готова да използва три билборда, за да отправи обвиняващо послание към шерифа на града (Уди Харелсън); и ФОРМАТА НА ВОДАТА на .Гийермо дел Торо – необикновена любовна история между водно същество, уловено в Амазонка и чистачката на тайна лаборатория. Филмът е награден със „Златен лъв” на 74-я фестивал във Венеция.

КИНОМАНИЯ ще предложи богат избор заглавия за любителите на изкуството, които ще могат да се потопят в света на музиката и да опознаят по-добре любимите си художници и скулптори. В изключителния ДА ОБИЧАШ ВИНСЕНТ, който е първият в света филм, анимиран чрез рисунки с маслени бои, в който оживяват творбите на Винсент ван Гог, за да бъдат пресъздадени неговия особен жизнен път и смъртта му. ГОГЕН – ПЪТУВАНЕ ДО ТАИТИ с участието на Венсан Касел, разказващ за необикновения път на художника, който през 1891 г. навлиза дълбоко в таитянската джунгла, където попада на маорите и на музата си Техура, която ще вдъхнови някои от най-прословутите му картини. Филмът РОДЕН на Жак Доайон проследява сладострастния скулптор, който не крие еротичното си вдъхновение, и за когото изкуството е проникновено сексуално удоволствие.

Музикалните филми на КИНОМАНИЯ тази година включват документалния ЕЛА ФИЦДЖЕРАЛД: СТРУВА СИ ДА ЖИВЕЕШ, който разказва за една от най-талантливите певици на Америка, BUENA VISTA SOCIAL CUB: ADIOS – включващ архивни кадри, както и неизползвани такива в култовия филм на Вим Вендерс от 1999 г., преди да последва вече доста променения ансамбъл по време на тяхното прощално турне. Любопитният MONTEREY POP пък ще разкрие началото на един от най-великите музикални фестивали, поместил най-паметните изпълнения на Джими Хендрикс, Джанис Джоплин и Отис Рединг.

От събота (11.11) билети за КИНОМАНИЯ можете да откриете онлайн на http://boxoffice.bg/, както и на касите в LUCKY Дом на киното.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина