Актуално

Нощна винилизация в „Грамофон“

Цели съкровища от плочи идват в Пловдив за събитието


В рамките на „Нощта на музеите и галериите“ бар и хостел „Грамофон“ ни кани на едно уникално за Пловдив събитие – 12 часа, посветени изцяло на винил-културата.

Началото е в 15 ч., когато в бара ще се проведе първият за Пловдив пазар за грамофонни плочи. Колекционери и представители на магазини от цялата страна ще донесат избрани съкровища от колекциите си. Специален партньор е Мusic Beat Пазар – организатори на такъв тип сбирки за маниаци в София. Заедно ще ровим, слушаме, купуваме и продаваме.
В 16:30 ч. пловдивският DJ и продуцент, Стефан Колев, също познат като SKILL, ще проведе уъркшоп на тема „Първи стъпки в работата с грамофон и миксер“. На него са поканени всички, на които им липсва опит, но не и желание да се научат. Ще гледате, слушате, питате и ще имате възможност да се докоснете до въртящата се върху грамофона плоча. А това е един сигурен начин да се влюбите в този специален ритуал за пускане на музика.

Междувременно барът ще бъде украсен с фотографии, които ще разкажат на посетителите вълнуващата история на грамофона и развитието му през годините. А тя изобщо не е кратка – започва през далечната 1878 година, когато Томас Едисън го изобретява. Творението му преминава през десетки модификации, за да бъде наложен в наши дни като самостоятелен музикален инструмент от креативни диджеи. Изложбата ще обхване всичко това и още много.
Вечерта, разбира се, ще завърши с парти, на което софийският диджей и продуцент Ramsey Hercules ще залее публиката с изобилие от диско и буги ноти. Като собственик на най-новия магазин за грамофонни плочи в София, Boogie Exchange, едно е сигурно – винилът е в кръвта му. Музикалната програма ще бъде подкрепена от специални тематични визуализации от местния ни талант VJ Naughty Soul, който ще нажежи атмосферата както в пространството на бара, така и извън него.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина