Актуално

На театър и опера в Пловдив за 6 години БНТ2

Телевизионният канал, който се създава  и излъчва програма на живо от петте регионални центъра на обществената медия – БНТ2,  отбелязва шестата годишнината от старта си с поредица от събития в различни градове от страната. Под тепетата поводът ще бъде отбелязан подобаващо, с няколко големи културни събития.

Драматичният театър в Пловдив посвещава на празника на БНТ2 три от представленията си: на 16-ти октомври – авторският спектакъл на Камен Донев “Лекция №2 за всеобщата просвета”  и  „Чиста къща“ от Сара Рул и на 17-ти октомври – представлението „Да се провреш под дъгата“ от Георги Марков. По повод рождения ден на БНТ2 преди началото на всеки от спектаклите по двама зрители ще получат специалния театрален подарък на БНТ Пловдив – абонаментни карти  за постановките от новия сезон на най-стария професионален театър в България.

Две представления на Държавният куклен театър в Пловдив са свързани с рождения ден на БНТ2. Това са най-награждавани спектакъла за възрастни – „Вграждане“, който се играе на 19 октомври и „Дама Пика“ – на 26 октомври. Шестима зрители на предаването „Добро утро с БНТ2“ ще могат да гледат спектаклите безплатно.

С премиерата на „Травиата“ на 19-ти октомври артистите от Държавната опера в Пловдив ще отправят поздрав към дългогодишните си приятели и партньори от БНТ2, а шестима зрители ще  имат шанса да бъдат специални гости на представлението.

Самостоятелната програма на БНТ 2 стартира на 16 октомври 2011 г. Регионалното съдържание е отличителен белег на програмата на БНТ 2, която се излъчва ежедневно от пет различни студиа, в пет различни града – София, Пловдив, Варна, Русе и Благоевград. През 2016 г. БНТ2 получи почетното отличие на Националното сдружение на общините в Република България като медия на българските общини.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина