Подтепето

култура

08 Ян, 2018

9 милиона лева за Европейска столица на културата за годината

Средствата за инфраструктурни проекти и Културния календар са в бюджета на Община Пловдив

Девет милиона лева от бюджета на Община Пловдив за 2018-а година са предвидени за Общинска фондация „Пловдив 2019“, стана ясно днес. Това са пари за дейност, съдържание и издръжка, които не включват разходи за инфраструктурни обекти, поясни кметът на Пловдив и председател на Управителния съвет на Фондацията Иван Тотев.

Разходите по инфраструктурните проекти на Фондацията са заложени в бюджета на Община Пловдив, включително: площад Централен, художествените галерии на „Съборна“, в „Детмаг“ и на „Гладстон“ 32. В общинския бюджет остават и 1,5 млн. лв. за Културен календар на града.

По голямата част от бюджета на ОФ“Пловдив 2019“ е за съдържание. През тази финансова годината ще се разплащат не само проекти за 2018 , а има авансови плащания и за 2019 година. За нея също са заложени 9 млн.лв. за фондацията, според бюджетната прогноза.

Няма направени коментари
Още от рубриката "култура"

Подобни новини

30 Май, 2017

Как ще дойдат парите за „Пловдив 2019“

Общински съвет ще прегласува бюджета, за да извади големите инфраструктурни проекти

А парите заделени за тях, ще бъдат пренасочени към Фондацията

Изключително доволни сме от вчерашната среща по въпроса за „Пловдив 2019“. От организацията, от присъствието в лицето на министър-председателя, на министрите от кабинета, на вицепремиера, посланиците и културните институти, коментира кметът на град Пловдив Иван Тотев за Под Тепето.

Той призна, че вчерашната среща е дала положителни насоки в няколко направления. Вече има поет ясен ангажимент във финансирането на ЕСК, с конкретни срокове. Дипломатическият корпус ще участва с допълнително финансиране в определени проекти. Стана ясно и че Америка за България увеличава финансирането на проекта за Голямата базилика от 5 млн. на 8,2 млн. лева. Колкото до Фондация „Пловдив ...

» повече
01 Фев, 2017

Държавата си прави административна шега с парите на Пловдив – Европейска столица на културата 2019

Решението за субсидията на ОФ”Пловдив 2019” е взето на Първи април 2015 г. от Кабинета „Борисов 2”   

Предходният служебен е одобрил целева субсидия, за който и да е от градовете кандидати

Проверка на Под тепето показа, че служебният кабинет, посочен от бившата шефка на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, като министерския съвет забъркал „правната дупка” с парите на фондация „Пловдив 2019”, всъщност е одобрил съвсем друг документ. Според архивите, които са достъпни в интернет, служебният кабинет на проф. Георги Близнашки е гласувал целева субсидия от държавата за града победител в надпреварата, който и да е той.

По-късно в началото на септември 2014-а Пловдив печели съревнованието.  Едва на 1 април 2015 г. Кабинетът „Борисов 2” взима решение ...

» повече