Актуално

4 оскарови заглавия на София филм фест в Пловдив

Билетите за фестивала вече са в продажба. Промяна в телефона за информация

Билетите за 11-ото издание на „София филм фест в Пловдив“ са в продажба от този петък. Те са на цена от 6 лв, като промоционално може да гледате 5 различни филма за 25 лв. Фестивалът се открива на 17 март с полско-българската продукция „Кербала“, която разказва за атаката над едноименната база в Ирак през 2004-а година. Отново на военна тема е и вторият филм от първия ден на феста – „Анклав“, в който ще се запознаем с историята на изолирани общества от сърби в Косово.

 В специалната селекция оскарови филми ще може да гледаме „Бруклин“, датския „Война“, новият филм на Тод Хейнс с Кейт Бланшет „Каръл“ и носителя на Оскар за най-добър чуждоезичен филм – хитовата драма „Синът на Саул“. Киноманите не бива да пропускат и българо-холандско-шведската продукция режисирана от Иглика Трифонова „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син“. 

Задължително в програмата на феновете трябва да попаднат последният филм на Тери Гилиъм „Теорема Нула“, „Ма ма“ с Пенелопе Круз, новото произведение на Вим Вендерс в 3D “Всичко ще бъде наред“ и „Приказка на приказките“ със Салма Хайек и Венсан Касел.

С нетърпение очакваме и посещението на легендарния режисьор с български корени Тед Кочев, който ще представи своя „Да се събудиш в страх“. В музикалната селекция предложенията са „B-movie: Lust & Sound in West Berlin 1979-1989”, който разказва за историята на музиката в Западен Берлин от 80-те, както и филмът за легендарния фронтмен на Нирвана „Кърт Кобейн – Montage of Heck”. 

Зрителската аудитория в Пловдив ще има удоволствието да гледа и най-новата  творба на култовия режисьор Тери Джоунс – „Абсолютно всичко“,  последния филм с Моника Белучи „Вил-Мария“ и много други интересни заглавия. 

От тази година телефонът, на който може да получавате допълнителна информация за филмите в работното време на касата на LUCKY е нов – 0889 200 601

Предварителни резервации може да се правят на boxoffice.bg, както и на място на касата на LUCKY – Дом на киното с работно време 16:00-21:00 (в работни дни) и 10:30-21:00 (в почивните дни). 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина