Подтепето

криминале

12 Юли, 2018

Затворник избяга от УМБАЛ „Св. Георги“

Бил на лек режим

Наказан с лишаване от свобода, който излежавал присъда в  затвора в Пловдив, е изчезнал в сряда по обяд от болница в Пловдив. За поредното бягство на затворник съобщава БНТ, позовавайки се на  директора на затвора в Пловдив Божил Иванов.

Затворникът е изчезнал от УМБАЛ  „Свети Георги“ , а липсата му е установена след визитация.

Той е бил настанен с цел да му бъдат извършени медицински манипулации, постъпил е в здравното заведение в началото на седмицата. Трябвало да остане няколко дни. Според информация на Nova, става дума за 59-годишният Младен Младенов. Затворникът е бил на лек режим и затова пред болничната му стая не е имало охрана.

Това е пореден случай на изчезнал затворник от Пловдив за последните няколко месеца.

Преди седмици арестант избяга през прозореца на тоалетна в Районното полицейско управление в града. Два дни по-късно той се предаде сам в Окръжна прокуратура – Монтана, откъдето е родом.

  • 12 Юли, 2018 | Ххх
    Пореден, но за съжаление не последен заради скапананото законодателство.
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

14 Юли, 2018

Заловиха затворника, който избяга от болницата в Пловдив

Той е бил разпознат и задържан от служители на III РУП

Лишеният от свобода 59- годишен мъж, който според терминологията , се отклони от УМБАЛ „Свети Георги“ в средата на седмицата е бил задържан тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пловдив.  

Припомняме, че Младен Младенов бе настанен за лечение в здравното заведение в началото на седмицата, а лекарите установили липсата му след вечерна визитация в сряда. Той е изтърпявал наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ за кражба при първоначален „общ“ режим в Затворническо общежитие от открит тип „Хеброс“, поради което и не е бил под постоянна охрана в болницата.

По ирония на съдбата, тази сутрин Младенов е бил установен и задържан от ...

» повече
12 Юли, 2018

Полицията разпространи снимка на избягалия затворник

Издирва се 59-годишен мъж

В 20.30 часа вчера във Второ РУ в Пловдив постъпил сигнал от затвора в града, че 59-годишният лишен от свобода Младен Младенов е в неизвестност след като напуснал без предупреждение болница, където бил настанен за лечение. 

Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението му, могат да сигнализират в дежурната част на ОДМВР – Пловдив на телефони 032/632210 и 032/932323, в най-близкото районно полицейско управление или на тел. 112.

» повече
28 Юни, 2018

Избягалият арестант Петър Петров се предаде

Скочилият от тоалетната на втория етаж в Трето районно отиде в прокуратурата в Монтана с адвоката си

Беглецът Петър Петров, който скочи от тоалетната на втория етаж на Трето районно и изчезна, се предаде на властите. Арестуваният за разпространение на наркотици мъж от Монтана бе издирван в продължение на три дни от пловдивската полиция, но усилията на служителите на реда се оказаха безуспешни. Петров се озова в родния си град Монтана и сам се предаде на тамошната прокуратура, в присъствието на адвоката си.

Посредством защитника си, издирваният е заявил, че ще се предаде в прокуратурата. Предприети са били необходимите действия, като днес, в ранния следобед, обвиняемият се е предал в Окръжна прокуратура – Монтана, придружен от своя адвокат, и понастоящем се ...

» повече
26 Юни, 2018

Арестантът е избягал през прозореца на тоалетната на втория етаж

Обявиха го за общодържавно издирване

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за бягство на 25-годишен мъж от полицейски арест

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за бягство на 25-годишен мъж, задържан в ареста на Трето РУ на МВР-Пловдив – престъпление по чл.297 ал. 3 от Наказателния кодекс.

Днес, 26 юни 2018 г., около 9,30 часа, в гр. Пловдив, от сградата на Трето РУ на МВР-Пловдив, е избягал 25-годишният П.П., задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР по досъдебно производство на Окръжна прокуратура-Пловдив. Установено е, че той е напуснал сградата през прозорец на тоалетната на втория етаж. П. П. е обявен за общодържавно издирване. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват активни оперативно-издирвателни мероприятия с оглед установяване ...

» повече
14 Ян, 2012

Арестант бяга, докато го карат към съда

Image title
Млад мъж се опита да избяга при конвоиране от съдебната палата до пловдивския арест. Екшънът се е разиграл вчера на кръстовището на булевардите „Цар Борис Трети Обединител” и „Христо Ботев”. Автомобилът, в който се е возил 31-годишният от Пловдив, спрял на червен светофар и тогава мъжът успял да отвори плъзгащата се врата на колата и да побегне. След кратко преследване, един от конвоиращите униформани служители го настигнал и заловил в близка жилищна сграда. Срещу Е.П., който е известен на полицията и осъждан, е образувано бързо производство.
» повече