Полицията отива на село

Криминале

15 села ще бъдат посетени през месец май от мобилни екипи на служители на отдел "Охранителна полиция" и секторите "Икономическа полиция" и "Криминална полиция", съобщиха от ОД на МВР – Пловдив.

Ръководството дирекцията въведе организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. По разпореждане на главния секретар на МВР, от месец ноември миналата година, мобилните екипи ежемесечно посещават селата, в които няма постоянно полицейски инспектори. Служителите, ангажирани с тази превантивна дейност, носят жилетки с обозначение “Полиция”. Те осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт два пъти седмично в четири населени места на територията на две районни управления извън Пловдив.

Целта е хората да имат възможността  пряко да информират униформените за нарушения на обществения ред и Закона за движение по пътищата, извършени или подготвяни престъпления, както и за случаи, за които е необходима намесата на други компетентни  институции. След приключване на срещите, приетите в писмен вид сигнали се завеждат в деловодството на районното управление, на чиято територия е населеното място и се предприемат действия за проверка.

В случай че няма желаещи да се срещнат с полицейските служители по време на престоя им, заедно с представител на местната власт и на случаен принцип те посещават хората в домовете им, както и в местните магазини и питейни заведения.

Ето и графикът за месец май:

03.05.2018 г. – на територията на РУ – Първомай: с. Добри дол и с. Крушево.

08.05.2018 г. – на територията на РУ – Раковски: с. Борец и с. Чалъкови.

10.05.2018 г. – на територията на РУ – Труд: с. Крислово и с. Церетелево.

15.05.2018 г. – на територията на РУ – Хисар: с. Ръжево Конаре и с. Дълго поле.

17.05.2018 г. – на територията на РУ –  Асеновград: с. Катуница и с. Караджово.

22.05.2018 г. – на територията на РУ – Карлово: гр. Калофер и с. Куртово.

29.05.2018 г. – на територията на РУ – Стамболийски: с. Триводици и с. Кадиево.

31.05.2018 г. –  на територията на Първо РУ – Пловдив: с. Руен и с. Гълъбово.

Снимки: facebook/инсп.Ботьо Гиргинов, архив от кампанията "Малки населени места" (с.Труд и с.Драгойново)

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.