Подтепето

криминале

01 Май, 2018

Полицията отива на село

15 села ще бъдат посетени през месец май от мобилни екипи на служители на отдел "Охранителна полиция" и секторите "Икономическа полиция" и "Криминална полиция", съобщиха от ОД на МВР – Пловдив.

Ръководството дирекцията въведе организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. По разпореждане на главния секретар на МВР, от месец ноември миналата година, мобилните екипи ежемесечно посещават селата, в които няма постоянно полицейски инспектори. Служителите, ангажирани с тази превантивна дейност, носят жилетки с обозначение “Полиция”. Те осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт два пъти седмично в четири населени места на територията на две районни управления извън Пловдив.

Целта е хората да имат възможността  пряко да информират униформените за нарушения на обществения ред и Закона за движение по пътищата, извършени или подготвяни престъпления, както и за случаи, за които е необходима намесата на други компетентни  институции. След приключване на срещите, приетите в писмен вид сигнали се завеждат в деловодството на районното управление, на чиято територия е населеното място и се предприемат действия за проверка.

В случай че няма желаещи да се срещнат с полицейските служители по време на престоя им, заедно с представител на местната власт и на случаен принцип те посещават хората в домовете им, както и в местните магазини и питейни заведения.

Ето и графикът за месец май:

03.05.2018 г. – на територията на РУ – Първомай: с. Добри дол и с. Крушево.

08.05.2018 г. – на територията на РУ - Раковски: с. Борец и с. Чалъкови.

10.05.2018 г. – на територията на РУ - Труд: с. Крислово и с. Церетелево.

15.05.2018 г. – на територията на РУ – Хисар: с. Ръжево Конаре и с. Дълго поле.

17.05.2018 г. – на територията на РУ -  Асеновград: с. Катуница и с. Караджово.

22.05.2018 г. – на територията на РУ – Карлово: гр. Калофер и с. Куртово.

29.05.2018 г. – на територията на РУ – Стамболийски: с. Триводици и с. Кадиево.

31.05.2018 г. –  на територията на Първо РУ – Пловдив: с. Руен и с. Гълъбово.

Снимки: facebook/инсп.Ботьо Гиргинов, архив от кампанията "Малки населени места" (с.Труд и с.Драгойново)

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

01 Май, 2018

Лицензът за охрана на урбанизирана територия ще струва на една фирма 500 лв

За частните охранители ще е по-евтино да пазят цяло село, отколкото отделни хора

На частните охранители ще е по-евтино да пазят цяло село, отколкото отделни хора. Това се вижда от предложената от МВР промяна в тарифа номер 4 за таксите, които ведомството събира по Закона за държавните такси, публикувана на сайта на портала за обществени консултации. Лицензът за охрана на урбанизирана територия ще струва на една фирма 500 лв., ако разрешението е за една област, и 1000 лв., ако е за цялата страна. За сравнение - лиценз за лична охрана на физически лица ще получават фирмите, които дадат 6000 лв., ако се касае за цялата страна, а ако ще бъдат пазени хора само в определена област, таксата е 1600 лв.

Таксата ...

» повече