Арестуван е 54-годишен пловдивчанин за умишлен палеж на кола в центъра на града

Криминале

Криминално проявен е подпалил "Мазда" на ул.“Волга“, а при пожара по чудо оцеля семейството в съседната къща

Извършителят на умишления палеж на лек автомобил „Мазда 5“, от който пламна и къщата, до която колата бе паркирана на улица „Волга” по новогодишните празници, е установен и задържан от пловдивски криминалисти. Както Под тепето ви разказа, пламъците лумнали малко преди полунощ на Стефановден. Абсолютно чудо е, че по това време е имало будни хора в едноетажната сграда, които забелязват, че колата им отвън гори. След двучасова борба на пожарникарите, огнената стихия е бил овладяна и разпространението й по околните къщи било предотвратено. Колата изгоряла до основи, както и фасадата на къщата и половината покрив. В къщата живее 40-годишният собственик на маздата със съпругата си, двете си малки дечица на 4 и 6 години и техния дядо.

Разследването, извършено под ръководството на прокуратурата, започнало веднага, след като на 27 декември към 23.50 часа бил подаден сигнал в дежурната част на Второ РУ за горящ лек автомобил “Мазда” пред адрес на ул. “Волга”.

След потушаване на пламъците и извършения оглед по случая е образувано досъдебно производство. В хода на работата били събрани доказателства, че пожарът е предизвикан умишлено от 54-годишен криминално проявен жител на областния град.

След внасяне на материалите в Районна прокуратура – Пловдив, на мъжа е повдигнато обвинение  и наложена мярка за задържане за срок до 72 часа.

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.