Подтепето

култура

03 Ян, 2017

„Чамкория” ще се казва новият роман на Милен Русков

Книгата е завършена, излиза през април

„Чамкория” ще се казва новият роман на Милен Русков. Авторът на „Възвишение” вече е завършил поредната си творба, която публиката очаква от много време. Книгата ще излезе през април. Откъс от нея е публикуван в списание „Страница”. Самият Русков пише в профила си във Фейсбук, че името на романа на този етап е работно и може да бъде променено до издаването му.

„Чамкория” идва след невероятния успех на „Възвишение” и след няколко годишни проучвания и писмен труд на Русков. Действието в романа отново засяга реални исторически събития и се развива в 20-те години на миналия век. В него се говори за атентата срещу цар Борис III през 1925 г.  Главният герой в книгата разказва за събитието на софийски диалект от онова време.

Няма направени коментари
Още от рубриката "култура"

Подобни новини

25 Апр, 2017

Новият роман на Милен Русков тръгва от Пловдив

Двутомният „Чамкория“ излиза на 4 май
Писателят заяви, че не го интересува дали е по-добър от „Възвишение“
Вижте откъс от книгата

Чакането за феновете на Милен Русков свършва след няколко дни и те ще могат да се возвисят с новия му роман. Новината съобщиха преди минути от пловдивското издателство „Жанет 45“. На 4 май излиза от печат новият му роман в два тома „Чамкория“, чието оформление е дело на пловдивския художник Румен Жеков.

В първото си предпремиерно интервю пред blumbergtv Русков разкри, че и новият роман „Чамкория“ е написан на специфичния за времето си език. „Книгата е написана на софийския жаргон на 20-те години така, както би го говорил един шофьор. Той е и разказвачът – от първо лице, което ми ...

» повече