АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниСпорт

Френски консорциум с интерес към стадион „Пловдив”, но само ако на него играят Ботев и Локомотив

Не знам дали има човек, който може да събере двата отбора на едно място, каза Здравко Димитров

Има инвестиционен интерес към стадион „Пловдив”. За това загатна на днешния си отчет кметът Здравко Димитров.

След въпрос кога ще бъде решено бъдещето на стадион „Христо Ботев” и базата на Локомотив и след отговор „Най-скоро ще има развръзка, вчера имах среща с премиера”, кметът съобщи и за друг негов разговор в столицата. Той се е срещнал с представители на френски консорциум, който има интерес към построяването на нов стадион на мястото на недовършения градски.

„Тяхното условие е обаче и двата големи пловдивски отбора Ботев и Локомотив да играят на едно място. Не знам дали има човек, който може да събере двата отбора на едно място. Съмнявам се, че това е възможно”, каза Здравко Димитров.

След предварително проучване французите са преценили, че най-удачно е спортното съоръжение да има 25 хиляди седящи места, които могат да се пълнят обаче само ако Ботев и Локомотив играят мачовете си там. Представителите на консорциума иначе предлагали да построят и стопанисват стадион за своя сметка и дори да плащат нещо на общината, както се изрази Здравко Димитров.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина