АктуалноГрадътИзпод тепетоМнения

Събарят откритата с мажоретки тоалетна в Цар- Симеоновата градина

Слагат Hi-tech WC-та

Откритата с мажоретки и фанфари от Славчо Атанасов преди близо девет години тоалетна в Цар- Симеоновата градина ще остане само в архивните снимки. Кметът на район Централен издаде заповед за събарянето й. Обществения нужник попада в сервитута на съоръжението на Гладстон и за да се направи хидроизолация трябва да бъде премахната.

Допитахме се и до НИНКН дали трябва да имаме специално разрешение за събарянето на тоалетната, а отговорът беше „Не”. Но новата тоалетна трябва да бъде вече съгласувана с тях. Възнамеряваме да сложим същата модерна тоалетна като тази на Железарска, разкри днес кметът Иван Тотев. Издалият заповедта за събарянето Георги Стаменов пък уточни, че мажоретки при премахването на старата тоалетна няма да бъдат викани.

По повод реконструкцията на площад Централен той допълни, че в момента се уговярет плащанията за частния имот на север от Пощата.

Ще стартираме процедура по ЗОП за проектиране на форумите Юг и Изток. Искаме паралелно да се движат проектите- реконструкцията на площадното пространство и работата по археологията на юг и изток от Пощата. Там имаме възстановяване и социализиране на пространството, без нови археологически разкопки, обясни Тотев.

В петък е влязъл в сила и ПУП-а на площад Централен, а работният проект входиран в НИНКН.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина