АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеСпортСпортен Пловдив

Първият треньор на Нина Рангелова търси бъдещите звезди на плуването в обновения басейн в „Димитър Матевски”

Връщам се вкъщи, доволна е Таня Месробович, председател на спортен клуб „Спринт”

Иво Дернев

Първият треньор на най-добрата ни плувкиня в последните години Нина Рангелова ще търси бъдещите звезди на родното плуване в обновения басейн на СУ „Димитър Матевски”. Ремонтираният комплекс отвори врати днес и прие първите деца.

„Завръщам се в къщи днес. Чувствам го много силно и много свое”, не скри емоцията си Таня Месробович, председател на спортен клуб Спринт. Тя припомни, че под нейно ръководство, именно от водите на басейна в Матевски е излязла бъдещото голямо име на българското плуване- Нина Рангелова. Сега, екипът на „Спринт” мечтае в коридорите на съоръжението да блесне следващата голяма звезда.

„Басейнът е основно за обучение. Децата, която блеснат със способности в коридорите, ще бъдат изпращани в по-дълъг басейн. Очакванията са да минават 50-60 деца на ден”, обясни треньорът Таня Месробович.

„Положихме много усилия да възстановим басейна за възможно най-кратки срокове. Съблекалните са обновени, баните са нови и съвременни, с пуш бутони, осветлението е ново, басейнът в долната му част бе подновен. Всичко е ново, работата е свършена”, обобщи тя.

Лятото съоръжението ще работим на пълен работен ден. Освен за учениците на „Димитър Матевски”, басейнът е отворен и за всички други деца. Месечната карта е 80 лева за осем занимания в рамките на месец. Цената за единично посещение е 12 лева.  Утре, на 1 юни, басейнът ще посреща малките плувци с вход свободен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина