АктуалноГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Петдесетина поискаха да свалят правителството в центъра на Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Настояват за незабавна оставка на кабинета Борисов 3 заради цялостно творчество

Местният лидер на партия „Възраждане” Траян Узунов: Обезлюдяват Странджа, за да я заселят с мигранти

Петдесетина пловдивчани се събраха на обеден протест пред общината, за да поискат незабавната оставка на правителството. Недоволството бе организирано от пловдивската организация на „Възраждане”. Вяха се национални трибагреници и партийни знамена на въпросната политическа сила. Представителите й поискаха кабинета Борисов 3 да си ходи заради цялостно творчество, както призовават протестиращите от „Възраждане” на жълтите павета.

Председателят и зам.-председателят на „Възраждане“

„ Данъчното бреме върху българския народ и всеки един гражданин е прекалено голямо за състоянието, в което се намира държавата. Доходите на хората са прекалено ниски за всички тези такси и данъци, които се налагат. Видяхте какво стана с влизането на новите кметове по места- веднага се вдигнаха всички данъци. Аз съм тук, защото искам оставката на правителството за цялостно творчество”, обясни Емил Янков, зам.-председател на „Възраждане”.

Председателят на партията Траян Узунов пък държа реч по микрофон, в която заложи на откровено конспирационни теории и популистки лозунги.

„Зловредното правителство изсели 700 хиляди българи миналата година”, убедено декларира Узунов. След което заяви, че управляващите подготвят да превърнат Странджа в буферна територия между ЕС и Турция.  „Обезлюдяват Странджа, за да я заселят с мигранти. Военните изграждат лагери в Странджа, в които ще настанят мигранти, а хората там са изкуствено гонени от земите си. Странджа няма да е българска територия”, заяви Траян Узунов.

Протестиращите направиха шествие по Главната. Викаха „Оставка” и пяха възрожденски песни.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

6 коментари

  1. Лидерът им на така наречена партия Възраждане Костя Копейкин не могат да бъдат алтернатива на, каквото и да било. Просто се опитват да яхнат основателното народно недоволство….

  2. Здравейте, Под Тепето. Председателят едва ли се е изхвърлил със 700, а по-скоро със 70 хил. души. И се казва конспиративна, а не конспирационна теория. А ако това е популизъм – радвам се, че най-накрая някой ги изявява тези лозунги. Възраждане наистина е партия на доброволни начала(казвам го от първа ръка) и това, че постигат успехи и е почти сигурно в парламента на следващи избори, си е цяло чудо вече. Време за смяна на елита. И ако Възраждане изпълния тази мисия ще е добре за всички. Дори да не са най-подходящи да управлят, много по-добре автентична БЪЛГАРСКА партия(тия глупости за русофилистици и прочие са абсолютно необосновани – отново от първа ръка)да управлява, от колкото останките от БСП/ДС. Дано в най-лошия случай след Възраждане да дойде още по-добра и, най-вече, българска партия. Та така, драги сънародници – опичайте си акъла. И вече гласувайте – най-вече стратегически. Мислете 2-3 хода напред. Покажете, че сме най-умни….или че поне не сме си изгубили акъла изцяло вече

  3. Партия-хранителка САРБ (Селянки за Амер. Разв. на БГто) бившо „ГЕРБ“ („Граждани…“ ха-ха!) изгради трайни държавни структури (и язовирни!) и ще пребъде в светлото Бъдеще чрез РежимаБоБоЧЕТИРИ.
    Нито Чичов, нито Мамин Инджинеринг ИМПЕРИАЛист могат да бъдат засегнати от приспаната на тлъсти Заплати Прокуратура. Зико пък-хич, ъой си е назначил десетина кмета да го излежават.
    Хвала!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина