АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеЗабравеният градНовини

Над 1 милион лева за Тютюневия град през 2020-та

Знаковата градска зона отново е в дневния ред на общината

Общината е тръгнала в посока реализиране на проекта за ремонт на улиците в Тютюневия град. Тази година ще бъдат заложени над 1 милион лева за реконструкцията на ключовата градска зона. На този етап не е ясно дали администрацията е синхронизирала намеренията си със собствениците на складовете, които изчакват решенията на институциите, за да преценят как да реализират инвестиционните си планове. Министерството на културата вече е одобрило няколко проекта за ремонт и реставрация на знаковите индустриални сгради в карето между улиците „Иван Вазов” и „Цанко Дюстабанов”. Проект има и за емблематичния склад на Кудоглу, който предвижда изграждане на жилищна сграда със запазване на оригиналната фасада. Дали той ще бъде реализиран, предстои да разберем.

Припомняме, че 1 млн лв. за ремонта и социализирането на Тютюневия град бяха заложени и в бюджета за миналата година от администрацията на Иван Тотев. В края на март обаче, с решение на общински съвет, отделените за целта средства бяха прехвърлени към реконструкцията на площад Централен.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина