АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Два часа върви дебат за Бюджет 2020 в Об С

ГЕРБ поиска обще 3,5 милиона лева над определените до момента за шестте районна на Пловдив

Дебатът за бюджета на Община Пловдив през настоящата година продължава вече над два часа в местния парламент. Всяка от политически представените групи в Общинския съвет постави свои искания към финансовата рамка на града.

Интересно е да се отбележи, че председателят на групата на ГЕРБ – Йордан Илиев поиска общо 3,5 милиона лева над определените до момента за шестте районни кметства. Те са за проекти по проекти за изграждане на детски площадки, озеленяване,фитнеси на открито,кучешки площадки,облагородяване на междублокови пространства,ремонти на вътрешноквартални улици и прочее.

Припомняме, че няколко пъти преди сесията кметът Здравко Димитров заяви, че всеки, които има искания, трябва да посочи от къде да бъдат взети сумите.

Кметът отрече за напрежение между него и райкметовете за пари

Въпреки политическото говорене, отсега е ясно, че Бюджет 2020 ще бъде приет с гласовете на управляващото мнозинство. Срещу него ще гласуват от БСП, ДБ и двамата независими Слави Георгиев и Костадин Гаров.

Определената финансова рамка на града е близо 346 млн. лв.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина