ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияЗдравеНовиниСпорт

Над 700 учебни заведения отбелязват Ден на спорта в училище

Близо 800 училища и детски градини ще отбележат десетото издание на Ден на спорта в училище на 27-ми септември. Откриващото събитие ще се проведе в София с домакинство на ЧСУ “Българско Школо”. Участие в програмата ще вземат официални лица и професионални спортисти, а между класовете ще бъде организирана надпревара в различни спортни дисциплини. 

Юбилейното десето издание на Ден на спорта в училище ще даде старт на една по-активна и по-здрава учебна година за деца от цялата страна, като организират спортен празник в своите учебни пространства. Национален координатор на кампанията е сдружение BG Бъди активен, подкрепени от МОН, ММС, Общински администрации и Регионални управления от цялата страна.

ЧСУ “Българско Школо” бе избрано за домакин от организаторите, след като в изминалото издание взе титлата “Най-активно учебно заведение” след като се отличи със своето представяне.

“Училището организира вълнуващо събитие, вдъхновено от Олимпийските игри, което ще предизвика учениците да покажат своите умения в различни области. Програмата ще включва три състезателни дисциплини, всяка от които ще тества критичното мислене, креативността и работата в екип на участниците”, коментира Даниела Тодорова, директор на ЧСУ Българско Школо

”Това вълнуващо събитие не само ще тества академичните способности на учениците, но и ще насърчи работата в екип, комуникацията и стратегическото мислене. В края на деня ще бъде обявен победител във всяка възрастова група въз основа на общия им резултат от трите дисциплини.”

През тази година, акцент на Ден на спорта в училище е устойчивостта, като организаторите приканват учебните заведения да включат в програмата си занимания свързани с темите за разделно събиране и рециклиране, както и да проведат своите събития с мисъл за природата като ограничат използването на материали.

Денят на спорта в училище е част от дългогодишната програма на BG Бъди Активен  “Раздвижваме България”.  Европейски ден на спорта в училище е финансиран по програмата Еразъм+ на Европейската комисия и е ключово събитие в Европейска седмица на спорта #BEACTIVE. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина