ЗдравеПУЛС

Младо момче изчезна в Марица

До момента няма и следа от 19-годишния Петър

Инцидент се случи с младежи, къпещи се в река Марица, в близост до Гребния канал. 17-годишната Десислава и 19-годишния Петър потърсили прохлада в брега на реката. Макар и първоначално, те да били в плитката част, незнайно как се озовали във вътрешността на реката. По първоначални данни, момчето било повлечено от течението на реката и започнало да се дави, а неговата приятелка се опитала да му подаде дървена пръчка, за която да се хване, но неуспешно. Девойката успяла да изплува до брега, благодарение на клони, за които се хванала.

Сигнал за инцидента е подаден няколко минути по-късно, след 18:00 часа миналата вечер. Бързо се отзовали екипи на полицията, пожарна безопасност и спешна помощ. Десислава била прегледана от медицински екип и е в добро здравословно състояние, но е в шок от случилото се.

Веднага е започнала акция по издирване на младежът, в която са се включили над 30 полицаи, пожарникари и водолази. В тъмната част на денонощието, акцията е била прекратена от водолазите, но екипи на полицията продължиха да обхождат бреговете на реката.

Още на разсъмване, издирването е подновено.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Показаните БУРНИ ТАЛАЗИ бушуващи в коритото доказват необходимостта да се разградят масивните стени от ДЯЛАН КАМЪК и да се отнесат от Деятели към неизвестни Пазари, след което да се СОЦИАЛИЗИРА МАРИЦАТА за да стане по-весело давенето на желаещите (спасяването – дело на самите давещи се)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина