ЗдравеПУЛС

Изборният ден в Изгрев минава кротко

Почти не са се срещали гласуващи от ромски произход

В сравнение с миналата година, през 2016-та избирателната активност се е повишила

Квартал „Изгрев“ е обширно понятие, свързващо се с гетото, но истината е, че той се дели на две части – предна – от бензиностанция „Хаджията Груев“ до Преспите и задна – Столипиново.

В СОУ „Симон Боливар“ изборният ден минава кротко. Наша читателка, младо момиче, ни информира, че когато е отишла да гласува е попаднала в доста нормална обстановка, без проблематични ситуации. Забавяне не е имало, защото хората не са били много. Преобладавали са по-възрастни данъкоплатци и пенсионери. Младежите явно са решили да пропуснат изборите. Срещу много имена в листите е липсвал подпис. Въпреки всичко, когато тя изказала изумлението си пред комисията, председателката й е отговорила, че активността тази година е засилена за сметка на предходната.

Комисията се държеше добре. Нямаше никакви ексцесии по коридорите, нито слухове за злодеяния с гласовете на хората, споделя тя.

Почти не са се срещали граждани от ромски произход в училище „Симон Боливар“, най-вече защото в района на Преспите, живеят главно българи. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина