МненияПод ножа

Започват акции срещу чоплене на семки в големите паркове

Най-масовите нарушения са в Лаута, първо проверяват там

Глобата е в размер на 50 лева

Служителите на Оп „Чистота“, които с промяна в наредбата на Община Пловдив вече могат да санкционират при нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, започват акции насочени към нарушителите в парковете, разбра Под тепето.

„Нашите контрольори започват налагане на глоби и по изхвърляне на фасове и люпене на семки в парковете. За това се договорихме с кметовете по райони и почваме тази седмица да правим акции,“ поясни директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.  

Той потвърди, че с районните администрации  уточняват подробностите кога да бъдат масираните проверки. 

Като мина през Лаута в топло време почти на всяка пейка се люпят семки и се плюе долу, възмущава се кметът на „Тракия“ Костадин Димитров.

Първата акция се очаква за уикенда в Лаута, следват в Цар –Симеоновата градина и в парк Отдих и култура.  

Припомняме, че санкцията за заловените да замърсяват със слънчогледови или тиквени люспи е 50 лева при първоначално нарушение и оторизирани да я налагат са още служителите на общинската полиция и общинската охрана. Всъщност глобата се налага само, ако люспите от семки се пускат на земята.

Миналата година кметството в Тракия дори изписа с червена боя пред пейките по главната алея, че плюенето на люспи по земята е забранено и се наказва с глоба, но явно все още не е постигнат нужния ефект.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина