МненияПод ножа

Върховна касационна прокуратура: Множество нарушения в строителството на Зоопарка

Според постановление на ВКП, изграждането му противоречи на ЗУТ и ЗОП

Върховните обвинители остро критикуват отказите на Окръжна и Апелативна прокуратура в Пловдив да образуват досъдебно производство по сигнал за евентуални длъжностни престъпления

Преписката се връща обратно под тепетата, запознават премиера с решението на ВКП

Бойко Борисов ще получи постановлението на ВКП само три дни, след като посети зоопарка и обеща да осигури бенгалски тигърСтроителството на пловдивския зоопарк е незаконно и изграденото подлежи на събаряне. Това е изводът от постановление на Върховна касационна прокуратура по сигнал за евентуални длъжностни престъпления при изграждането на градината. Върховен прокурор Колев остро критикува колегите си от пловдивските Окръжна и Апелативна прокуратури, които са отказали да образуват досъдебно производство и са прекратили преписките си по казуса. Според висшия обвинител, при провеждането от община Пловдив на обществените поръчки за реконструкция и модернизация на „Зоокът” и при изпълнението на проекта, длъжностни лица са допуснали множество нарушения на предвидените в ЗОП и ЗУТ правила, касаещи съответната дейност. Прокурор Колев подчертава, че следва да бъде направена комплексна оценка на всички нарушения и тяхната логическа обвързаност. Постановлението е подписано на 20 октомври и вече преписката трябва да е върната за ново отработване в Окръжна прокуратура- Пловдив. Решението на ВКП е факт след жалба на бившия кмет на район „Западен” Десислава Желязкова срещу постановлението за прекратяване на преписката от обвинител от Апелативна прокуратура. Самата Желязкова запозна медиите с постановлението на ВКП. Общинският съветник Слави Георгиев заяви, че ще прати постановлението на Върховна прокуратура на премиера Бойко Борисов, който посети зоопарка само преди три дни и обеща да достави бенгалски тигър.

Очаквайте подробности!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Много бих се учудил ,ако всичко е изрядно.Тотев отдавна го е обърнал на бащиния под тепетата.Боце обещава тигри на матряла,които никога не са били предвиждани в първончалния проект.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина