МненияПод ножа

Устойчиво продължава унищожаването на парапета по брега на Марица от „Паркове и градини“

Бусовете на общинското предприятие газят през тревните площи и младите фиданки

Наполовина без поражения са се справили служителите на "Паркове и градини" с рязането на тополи, без да разрушат наследството и общинската собственост около тях днес. След публикацията ни преди седмица, този път само едно от премахнатите дървета се е строполило и премазало парапета на река Марица, преживял наводнения, безстопанственост, политически кризи и смяна на режими. Служителите на "Паркове и градини" са били по-внимателни с друго от дърветата, което все пак е премахнато без поражения.

Поведението на служителите в района също буди притеснение сред пловдивчани. Въпреки идеята да се премахват тополи и вместо тях да се садят чинари по брега на реката, отношението към младите фиданки е притеснително. Бусовете на общинското предприятие газят велоалеите, тревните площи и дори самите млади чинари. Реката също продължава да прилича на кош за боклук и отпадъците от разрушения метален и бетонен парапет са в коритото на Марица.

Плановете за реката в следващите години са всички тополи да бъдат премахнати, тъй като се смятат за опасни и вредни дървета с кратък живот. Вместо тях по брега се садят чинари. От "Паркове и градини" заявиха преди година, че основна цел за тях при сечта е да не пострадат хора и затова дърветата при възможност се насочват не към тротоарите, а към реката и това е причината понякога парапетите да пострадват. Според запознати обаче има възможност дърветата да се секат внимателно и без опасност за околните, както се прави в центъра на града. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Ми на тоя с Буса да му резнат 100 кинта от заплатата… Видно е, че има място, но не му пука за дървото!

  2. И още нещо. Къде са новите фиданки, които трябваше да бъдат засадени на мястото на отсечените на бул. Марица-юг, на запад от моста на бул. Руски? Миналата година служители на Паркове и градини заявиха, че ще бъдат засадени през пролетта, за сега абсолютно нищо не е предприето. Скоро сигурно отново ще стане късно за засаждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина