МненияПод ножа

Съюзът на музикалните и танцови дейци до ректора на АМТИИ: Не даваме предварително съгласие за уволнението на проф. Куюмджиев

От СБМТД отговориха категорично на желанието на проф. Милчо Василев да „накаже” неудобния преподавател

В деня, в който от АМТИИ започнаха кризисен пиар с изпращане на декларация на Академичния съвет до медиите, осъждаща намесата в автономията на ВУЗ-а от страна на Съюза на българските музикални и танцови дейци, от същия Съюз излезе друг документ. Той е пратен лично до ректора на Академията проф. Милчо Василев и с него от  СБМТД категорично отговарят на желанието му да накаже неудобния преподавател проф. Юлиан Куюмджиев.

От Съюза отговарят на проф. Василев на искането му за предварително съгласие за дисциплинарно уволнение на проф. Куюмджиев, който е зам.-председател на организацията и съответно има синдикална защита. В отговора се казва, че председателството на СБМТД на своето редовно заседание на 11 април решава да НЕ ДАДЕ предварително съгласие за уволнение на проф. Юлиан Куюмджиев. „СБМТД високо цени и защитава правата на всеки свой член и никога не е възпрепятствал каквато и да била процедура!”, се казва в писмото до ректора на Академията. То е подписано от председателя на Съюза Станислав Почекански.

Така напрежението в АМТИИ става още по-голямо. Кризата на ректора със СБМТД обаче е само един от проблемите, които клатят висшето школо. Припомняме, че в момента във ВУЗ-а върви голяма проверка на инспектори от Министерството на образованието и науката, след множеството сигнали до ведомството относно спорни решения на ръководството на Академията. Кога ще приключи тя и какви ще са изводите от нея, предстои да разберем.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Да, това е частно предприятие и се нарича Славчеви АД….те от години движат всичко и се опитаха да съсипят живота на много хора, особено набутвайки некадърният си син на мястото на друг при спечелването на стипендия за Академия Айделауд в САЩ, когато Славчев беше директор на СМУ.

  2. Без да си експерт е повече от ясно, че ръководството на АМТИИ допуска погазване на законите и действа авторитарно, а не автономно. На мястото на качествени професионалисти се назначават неквалифицирани „удобни“ приближени. Ако проверяващите от МОН не предприемат реални мерки, доказват, че проверката е проформа и стават съпричастни и съучастни в унищожението на една ИНСТИТУЦИЯ!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина