Прокуратурата се зае с нападенията срещу възпоменателна алея „Борис Христов”

Под ножа

Художникът Атанас Хранов лично сезира институцията, прие го районният прокурор Гергана Мутафова  

От държавното обвинение излязоха с предписание към общината да се грижи за собствеността си

Районна прокуратура- Пловдив се зае със системното оскверняване на възпоменателната алея в чест на 100-годишнината от рождението на Борис Христов. Държавното обвинение бе сезирано от автора на мемориала- художникът Атанас Хранов. Той се обърна към административния ръководител на Районна прокуратура Гергана Мутафова малко след поредната вандалска атака срещу изработената от него пейка и павираната пътека, която води към нея. А кандидатът за член на Висшия съдебен съвет реагира мигновено и разпореди проверка.

Напомняме, че вандали атакуват системно красивата алея, изработена от Атанас Хранов по поръчка на общината по повод вековния юбилей от рождението на великия Борис Христов. Последните организирани нападения срещу произведението на изкуството в градска среда бяха с вар и тъмна боя. Следи от хвърлените „мръсни бомби” имаше по листата в короната на дървото над пейката, което навежда на мисълта, че те са летели от високите етажи на близката жилищна кооперация.  

„Възмутен съм и това е най-меката дума, която мога да използвам. Това е ентата такава вандалска проява, а никой нищо не прави по въпроса. От 2014г. оскверняват паметта на Борис Христов, моите усилия и собствеността на общината с някаква демонична инатливост, тъй като очевидно няма кой да им търси възмездие. Този път обаче чашата преля. Ще сезирам институциите за това поредно престъпление и този път ще очаквам виновните да бъдат показани и наказани”, закани се токава пред Под тепето художникът Атанас Хранов и го стори, с помощта и на Под тепето.

В следствие на това, от прокуратурата вече са излезли с предписания към общината да полага повече грижи за собствеността си, както и да подобри видеонаблюдението в конкретната зона около Дома на културата. Има и предписания до общинска охрана относно допълнителни действия за повишаване сигурността в района.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.