МненияПод ножа

Надя Вълева съди наред, закани се и на „Пловдив 2019”

Фондацията я отстрани от конкурса за Капана заради тотално объркан бюджет, тя съзря преднамереност

Надя Вълева се закани да прати разследващи на екипа на Фондация „Пловдив 2019”. Причината за гнева й е проектът на нейната Националната камара за мода „Моден изгрев”, който е единственият, отхвърлен в конкурса от третата отворена покана за квартал Капана. И най-вече това, че ще бъде подкрепен финансово моден проект, който Вълева твърди, че съди за авторско право. Тя съзря преднамереност в действията на Фондацията, а от там обясниха, че идеята й за конкурс за млади дизайнери е отпаднала заради некоректна документация и сериозно объркан бюджет. Дори уточниха, че са дали на шефката на Националната камара за мода шанс да коригира грешките в проектните документи по изключение, но тя отново не се е справила.

За това пък от „Пловдив 2019” одобриха моден проект на друга организация- „Аления” и нейния „Моден Капан” и го финансираха с 2 хиляди лева. Именно заради това Вълева иска да изпрати прокуратура и полиция във Фондацията. Тя дойде на днешната пресконференция по оповестяване на резултатите от конкурса за Капана, за да каже каквото има да каже на творческото звено от екипа на ОФ-то. А именно, че е подала жалба срещу организаторите на „Моден Капан” за авторски права и че прокуратурата работи по въпроса. Дойде още да размаха пръст, че ако Фондацията финансира въпросния проект, тя е помощник за осъществяване на престъпление. Вълева твърди, че идеята за мода в Капана е нейна и че ще сезира органите отново за накърнените й авторски права. От Фондацията пък коментираха, че не са съд и ако има влязло в сила съдебно решение, биха се запознали с него.

В същия момент няма никаква информация около събитието на Вълева Fashion Week Bulgaria, което целеше да превърне Пловдив в модна столица не само у нас, но и в цяла Европа. То първо трябваше да се случи през октомври, после се отмени заради президентските избори за ноември, а сега вече не става ясно дали въобще е минало, ще го бъде ли. Припомняме, че Под тепето имаше няколко публикации по темата, в които изразихме основателни съмнения за това как и къде се организира фестивалът, както и кои ще са гостите му. Тъй като в онлайн страницата на събитието фигурираше например името на Ирина Бокова. Там  се споменаваше за участието в откритата покана на Общинска Фондация „Пловдив2019” и добавената кандидатура на Fashion Week Bulgaria като нов проект в портфолиото на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Кандидатура, която бе отхвърлена.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Измамница от класа с болни амбиции за известност! Познавам доста хора изпатили от лъжите и. Има и доста инфо в нета за нея.

  2. Далеч от тази измамница Надя Вълева. Съдиите вече я познават и им е дошло до гуша. Лъже и се крие под шапката на “великата” Камара за Мода. За жалост все още има малки и наивни деца с мечти за известност в модния бранш, които се хващат на умелите и лъжи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина