МненияПод ножа

Анонимната пациентка на КОЦ от Господарите: Благодарение на доктора живея нов живот

Написала е, че преди 6 месеца я търсили хора, представящи се за юристи, които искали да съди хирурга. Дали й 50 лева на гарата, за да вземе материала от операцията

Искам това всичко да се прекрати и да не ме търсят, нито доктора да притесняват, пише още жената

Под тепето получи на редакционната си поща документ, собственоръчно написан и входиран в КОЦ- Пловдив от пациентката със скритото лице, която бе главен герой в репортажа на „Господари на ефира”. Именно той предизвика медийната буря около диспансера в последните дни. Документът е входиран с № 1971 от 25.10.16г. и оригиналът се намира в деловодството на здравното заведение.

В него жената разкрива цялата хронология около заболяването си, последващата операция и онова, което е станало след нея. Текстът е написан изключително неграмотно, което повдига резонния въпрос дали пациентката не се е оставила да бъде използвана за медийна бухалка. Тя пише, че благодарение на доктора, който я е оперирал, тя живее нов живот и че не може да намери думите, с които да му благодари. Ето и резюмирана историята от документа, с който можете да се запознаете в оригинал от снимките: През 2015 година в Гърция й откриват бучка в гърдата. След мамографски изследвания лекарите в южната ни съседка препоръчват оперативно лечение. Пациентката се завръща в България и е насочена към КОЦ- Пловдив. Извършена е биопсия и е направена операция. Според жената, бучката е обхванала цялата гърда. След 3 месеца тя постъпва за нова операция, поради наличието на нови бучки. Пациентката описва, че преди около 6 месеца й  се обаждат хора, легитимирали се като юристи. Те поискали от пациентката да предостави цялата информация, отнасяща се до операцията, за да изпратят документите за второ мнение. Пациентката първоначално отказва, но разкрива за упорството им- не спирали да й звънят. След многократни телефонни разговори се срещат на гарата в Пловдив. Споменава за дадени й 50 лева за депозит, за да вземе материала от операцията. После искали да съди доктора, извършил операцията, тъй като туморът бил доброкачествен, но тя отказала, защото преди операцията цялата гърда е била в бучки. Преди три седмици я потърсили журналисти от Нова телевизия да я снимат, но тя отказала. „Искам това всичко да се прекрати и да не ме търсят, нито доктора да притесняват. Благодарение на доктора аз живея нов живот”, пише тя. В края на писмото си пациентката споделя, че синът й е болен и иска да бъде лекуван в същото лечебно заведение, от същия доктор. Към настоящия момент синът на пациентката е опериран успешно и изписан от КОЦ- Пловдив миналата седмица.

В същото време излезе и становище на специалист във връзка с обследването в диспансера. Той е на мнение, че става въпрос за рядък случай, при който туморът, макар и доброкачествен, създава впечатление за инвазивен растеж.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Писателят от 09.11. – Много си прост и обсебен. Всеки пациент има поне по 20 стъкла с хиктологичен материал. Кой ги е гледал, кой ги е оценил и защо той да е правият?? ЧОВЕК ВИЖДА ТОВА, КОЕТО ЗНАЕ!!! Всичко е грандиозна политическо-икономическа манипулация!

  2. ДАНС е открил фрапиращи нарушения в онкодиспансерa.В констатациите е записано,че 51% от поставените от патолога диагнози през тази година се разминават с извършените ревизии на изследванията след операциите.Съвпаденията в диагнозите за 2016 г. са само 13%,пише още в констатацията на експертите от Изпълнителна агенция „Медицински одит”.При тези данни Прокуратурата трябва да даде отговор на въпроса на колко пациенти са направени ненужни операции.

  3. Страхотен екип от професионалисти и хора! Винаги внимателни, грижовни,услужлови! Бъдете здрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина