Започна събарянето на павилионите до Пощата

Под небето

Според Общината, премахването на павилионите се прави с цел разкриване на връзката между Форума, Одеона и Западните пропилеи

Сагата с павилионите до Пощата между Главната и Одеона, продължила няколко години, е на път да приключи. Днес започна физическото им събаряне, което се подготвяше от общинарите от месеци. Въпреки протестите и недоволството от страна на собствениците, местната власт премина към действие тази сутрин и изглежда до края на деня търговският обект ще бъде премахнат.

През юли 2016-а година от Община Пловдив обявиха, че павилионите трябва да изчезнат, заради предстоящата реализация на проекта за обновяване на площад „Централен“, а многобройните собственици на имота поведоха битка против решението. Електроснабдяването на магазините в северната част на пл. „Централен” бе прекъснато на 16 април 2017-а година. Тогава започна и изнасянето на наемателите. Собствениците на имота, върху който са изградени преместваемите съоръжения имаха няколко протеста и обжалваха заповедта на кмета. 

Според Общината, премахването на павилионите се прави с цел разкриване на връзката между Форума, Одеона и Западните пропилеи, а проектът е водещ за Пловдив 2019-а.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.