Пловдив 2019 категорично: Не можем и няма да организираме НОЩ/Пловдив

Под небето

Екипът е свръх натоварен, нямаме желание да губим партньори една година преди събитието, заявиха от фондацията

Със сигурност общинска фондация „Пловдив 2019” няма да организира култовото за Пловдив събитие „НОЩ” през 2018-а година. Ясната позиция заяви артистичният директор Светлана Куюмджиева. В последните седмици се разрази полемика около събитието, което се провежда през септември, популярно като „Нощ на музеите и галериите”, и от дълги години се организира от фондация „Отворени изкуства”. След като директорът Веселина Сариева отказа общинското финансиране и заяви, че структурата сама и със собствени средства ще проведе фестивала, от Община Пловдив на няколко пъти заявиха двусмислено, че могат да организират и сами алтернативна Нощ.

„В екипа в момента сме изключително натоварени, едва смогваме с работата. Почти всеки месец публикуваме нови отворени покани. Предстои ни и мониторинг в края на април. Нямаме нито намерение, нито възможност да организираме едно такова мащабно събитие, като Нощта”, коментира Куюмджиева.

Тя заяви също, че фондацията е в добри отношения с „Отворени изкуства”, с които си партнират по редица проекти. „Не искаме да губим партньори в този етап. „Пловдив 2019” не е заплаха за нито едно културно събитие в града”, добави Куюмджиева.

Споделете ни във:

5 thoughts on “Пловдив 2019 категорично: Не можем и няма да организираме НОЩ/Пловдив

  1. „Аз на теб, ти на мен“. Тези двете прекрасно знаят, че от тук нататък няма кой да им развали „дуслука“ защото всичко отива по дяволите, а този който ще го отнесе е Тотев. Затова ще му разпъват топките като ластик колкото си искат.

  2. "култура" или ФИЕСТА (пардон, "ФЕСТ" едносрично по американски каза:

    Кой ви излъга, че Опън Хаус Ивнинг представлява КУЛТУРА:„Пловдив 2019” не е заплаха за нито едно културно събитие в града”??? Да не би первертът Дьорд Шорош и неговата „Отровена Изкуственост“ претендираща за ИЗКУСТВО (без-изкусно, без майсторлък дето даже занаят не става!). По света това е просто една ФИЕСТА: http://www.ohny.org/weekend/overview

  3. Къде ги намирате таквизи мухльовци, бе майни: „Почти всеки месец … Предстои ни и мониторинг в края на април. Нямаме …“ ПОЧТИ ВСЕКИ МЕСЕЦ === ПОЧТИ === ПОЧТИ ВСЕКИ = ама заплатата вероятно не е „почти“ како, никак не е ПОЧТИ. Я да се събуди „заспал Муйко в сламата“ да си избърше гурелите и … че има гьостерица!

  4. Горкана г-жа изнемогва под царската корона: „Нямаме нито намерение, нито възможност да организираме едно такова мащабно събитие, като Нощта“ ами щом за нея е непосилна ЕПОХАЛНАТА, МАЩАБНА „МИСИЯ“ да устрои Open House Evening то това някой по-ококорен капитан от Гарнизона ще се справи. Голяма работа! Къш!

  5. ОРТАЦИ = ПАРТНЬОРИ (директорки ош-беш!) Кмете, уволнявай каза:

    „артистичният директор Светлана Куюмджиева“ много внимава да не разтури игричките на (арогантната, по-точно НАХАЛНАТА „галеристка“) директор Веселина Сариева. Кметът 1. да провери кой е подписал заповед за назначение на Кума Веса като „ДИРЕКТОР“ НА КАКВО ТОЧНО? 2. А неговата Директорка щом „сме изключително натоварени, едва смогваме“ ЗНАЧИ НЕ СЕ СПРАВЯ С „РАБОТАТА“ – е?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.