Градини и паркове: Рязахме само изгнили клони

Под небето

Окастреният чинар бил опасен и с изгнили клони, според Градини и паркове

Санитарните дейности по чинара на пл. Стефан Стамболов са били наложителни, съобщиха от общинското предприятие "Градини и паркове". Според съобщение, изпратено постфактум до медиите, цялото южно разклонение на дървото, включително и част от стъблото са загнили и това е наложило изрязването на тази част до здрава тъкан. 

"В противен случай съществуваше реална опасност от инциденти, още повече като се има предвид, че мястото е много оживено – под чинара са разположени маси на заведение, на площада се събират много хора за общоградски тържества, включително и тазгодишното „запалване“ на коледната елха пред общината", съобщиха от предприятието. 

В съобщението се подчертава, че за общинското предприятие сигурността и безопасността на гражданите е по-важна от естетичния вид на дървото, чието състояние ще продължат да  следят. Засега отрезите на чинара са обработени с фитобалсам и след разлистването напролет ще се прецени какви действия да се предприемат за неговото запазване и оформяне, добавят общинарите.

 

Споделете ни във:

3 thoughts on “Градини и паркове: Рязахме само изгнили клони

  1. Колко удобно, кой заблуждавате, мижитурки? Какви изгнили клони???? Клоните на това знаково дървото за Пловдив си бяха съвсем здрави, олигофрени! Стоян Алексиев, подайте си оставката, както и целият ви некадърен екип! Срам ме от вас!

  2. Моля селяните да не се обиждат на селяни! Какво ти харесва на Екологията в Пловдив, обясни ни на нас тъпите астматици с 10 вида алергии родени от преди 3 поколения в този град!

  3. 90% от „пловдивчаните“ са най-бедните селяндури от околните села и сега се правят на защитници на природата да се правят на граждани. Краката още им миришат на цървули.
    Всеки що годе интелигентен селянин знае,че всяко дърво се кастри за да не се счупи клон. Ама как да обясниш на простия селяндур?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.