АктуалноГрадътКриминалеНовини

Задържаха извършителите на зверския грабеж на възрастна жена в Белозем

Полиция и прокуратура отчитат спад в битовата престъпност и много повече разкрити престъпления през тази година

МВР призовава всеки, който е бил жертва на задържаните да съобщи в полицията или прокуратурата

Тримата извършители на зверския, по думите на зам.-главния прокурор, грабеж на 87-годишна жена от Белозем в началото на февруари са били разкрити, задържани и вече са с повдигнати обвинения. Това съобщиха на съвместен брифинг от пловдивската полиция и прокуратура, в който участваха и кметовете на Раковски и село Белозем. При престъплението тримата са заплашили с убийство възрастната жена в дома ѝ, след което са изнесли битови вещи – бойлер, микровълнова фурна, телефони от дома ѝ. След съвместни действия на полиция и прокуратура са задържани тримата – Атанас, Тодор и Ангел, набори 1977, 1982 и 1993 г.

Комисар Йордан Рогачев от пловдивската полиция заяви, че и тримата извършители имат множество криминални прояви в миналото. Той добави към конкретното престъпление и статистика за работа на полицията в този и други райони около Пловдив. По думите му, през тази година има голям спад на битовата престъпност, а сред регистрираните такива има голям ръст на разкритите. Това е във връзка със заявените приоритети на главния прокурор Иван Гешев, свързани с битовата престъпност. Самият той пристигна в село Белозем малко след конкретното престъпление.

Зам. окръжният прокурор Галин Гавраилов добави детайли около престъплението. На 8 февруари тримата са проникнали в дома на възрастната жена, като първо са я блъснали на земята, при което тя е счупила крака си. Малко след това друг от извършителите я заплашил с нож на гърлото, че ще я заколи, ако не си даде парите. Вече на тримата са повдигнати обвинения за грабеж с причиняване на средна телесна повреда. От 31 май те са с постоянна мярка задържане под стража.

На брифинга стана ясно, че 87-годишната Атанаска вече е добре и се е възстановила. Зам.-окръжният прокурор Гаврилов я похвали като силна жена, която е помогнала разкриването на престъплението, като например е разпознала ножа, с който са я заплашили, който е бил открит след разкриване на извършителите у един от тях.

ОДМВР Пловдив призовава граждани, станали жертва на престъпление, извършено от задържаните за грабежа на възрастната жена в село Белозем, да подадат сигнал или да се обадят в най- близкото поделение на МВР или Прокуратурата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина