АктуалноГрадътНовини

Йордан Иванов: Общината да създаде пунктове за бързи тестове и издаване на Зелен сертификат

Най-малко два пункта за тестове за ковид иска общинският съветник в подкрепа на бизнеса и културата

„Незабавно да се изградят от община Пловдив два пункта за бързи тестове за COVID-19 и получаване на зелен сертификат“, това смята общинският съветник от Демократична България Йордан Иванов. Той е провел разговори с д-р Калин Калинов, директор на дирекция „Здравеопазване“ и със зам.-кмета на общината по финанси г-н Родопски.

„Настоявам за отварянето незабавно на най-малко 2 пункта за тестване и получване на зелени сертификати. Единият да бъде разположен на пл. “Стефан Стамболов”, а другият – на „широкото“ в кв. “Капана”. Държа да подчертая, че държавата поема разходите за тестове, като единствено е нужно да се покрият разходите за медицински персонал“, коментира Йорданов.

„Възможно е това да стане от общинския бюджет, възможно е и хората да си плащат. Въпрос на управленско решение. Но най-важното е тези пунктове да бъдат разкрити възможно най-скоро, защото това е мярка, насочена към подкрепа на бизнеса, културни институции и др. Ако стъпката е успешна, аз разглеждам възможността за разкриване на пунктове в централните части на другите 5 пловдивски района. Считам, че общината, заедно с нейната администрация, дължи това на всеки един пловдивчанин. Считам, че пунктовете в дните от неделя до четвъртък трябва да работят от 10:30 до 20:30 ч, а в петък и събота – от 10:30 до 22:30 ч“, добави общинският съветник.

По-късно той уточни, че от местната власт са приели добре идеята и има вероятност такива пунктове да се отворят.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина