АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Собственици на заведения все пак блокираха кръстовището на баня Старинна (ГАЛЕРИЯ)

Искат работеща кампания за масова имунизация, а не ново затваряне на бизнеса. Отново подчертават, че протестът им не е политически

Десетки собственици и персонал на заведения блокираха възловото кръстовище на баня Старинна за втори пореден ден, в отговор на заявките за въвеждане на нови мерки заради разпространението на коронавирус.

Докато крачеха по затвореното кръстовище, протестиращите представители на бранша блъскаха празни тенджери и тигани, за да бъдат чути от институциите. И днес те дебело подчертават, че протестът им не е политически, а чисто икономически и едно ново ограничаване на бизнеса в тази нестабилна финансова обстановка може да се окаже и последното такова.

„Тук сме, защото искаме своевременно да бъдат взети мерки, а не постфактум. Смятаме, че е изключително несправедливо най-потърпевшият бранш и винаги най- голяма жертва на ситуацията да бъдат ресторантьорите, които са инвестирали немалко пари в своите обекти. Мислим, че може да бъде измислен план, в който заведенията да оцелеят. Има ваксини, има преболедували хора. Защото трябва да е или за всички, или за никого“, заяви собственичката на ресторант „Одеон“ Тони Симидчиева.

„Който иска, да стои в къщи! Ние искаме да работим“, „Копаете гроба на бизнесите ни!“, „Никога повече затваряне“, заявяваха протестиращите с транспарантите си. Те подчертаха, че искат работеща кампания за имунизация на българите, а не ново затваряне на бизнеса.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. ДЕЛТА бая боли: https://podtepeto.com/aktualno/782-sa-novite-sluchai-na-koronavirusna-infekciya-za-poslednite-24-chasa/

    Поправям се: казах, че даже ако безплатно ме хранят и поят –
    -НЕ СТЪПВАМ-
    НЕ.
    Сега уточнявам, че като отвориш менюто и видиш цените, ако щат ТЕ на МЕН да ми плащат според ценоразписа (а не просто безплатно) аз пак
    -НЕ СТЪПВАМ-
    Дори ако нотариално гарантират, че ще платят на семейството ми половината разноска по погребението –
    -НЕ СТЪПВАМ-

    Нито “забрани” нито “задължения” не са ми интересни, аз -клиентът- си знам работата. Която Асоциация на Милионерите БХРА си има проблеми – да се оправя.

    Която КАЛИНКА -престъпник по некадърност- разрешава блокиране на кръстовища за “протест” (?!?А?) както е без двойна маска една върху друга = да му кихна в МУТРАТА!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина