Служебният кабинет отпуска 1.5 милиона лева за разширяване на Голямоконарско шосе

Актуално Градът Изпод тепето Новини

1 500 000 лв. за реконструкция и разширяване на Голямоконарско шосе одобри Министерският съвет в свое постановление. Парите са допълнителен трансфер за целеви разходи за 2021 г. и ще бъдат преведени по бюджета на община „Марица“, съобщи Ангел Стоев, областен управител на област Пловдив. Най-важно е да се довършат отчуждителните процедури, за да се пристъпи към реализация на проекта.

Предвижда се удвояване на шосето, както и изграждането на  кръгови кръстовища  с  бул. „Дунав“ с „Васил Априлов“, на отбивката за КАТ, хладилната база на индустриалната зона на с. Радино, Западната тангента, на жп прелеза със с. Царацово и на южния обход на община „Марица“. Пътят ще е с две платна по три ленти до табелата на Пловдив и с две платна по две ленти до пътната връзка за с. Царацово.

Трасето е най-ползваната входно-изходна артерия на Пловдив. Над 500 000 жители на общините Пловдив и „Марица“ минават по тази  общинска и междуобщинска пътна мрежа. Пътят ще нормализира трафика, ще облекчи придвижването на хора и стоки, и ще допринесе за привличането на нови инвестиции в региона.

 

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.