НовиниСъдТемида

Шофьорът, осъден за катастрофата с четири жертви край Скутаре, се отказа да обжалва

Присъдата на Окръжен съд – Пловдив влезе в сила

Присъдата на Окръжен съд – Пловдив за катастрофата на  разклона до с. Скутаре с четири  жертви влезе в сила, съобщиха от Съдебната палата.

6,8 години затвор за шофьора, причинил катастрофа с четирима загинали край Скутаре

Апелативният съд прекрати производството по делото, след като подсъдимият Андон Огнянов оттегли жалбата, с която обжалваше присъдата, постановена от Окръжния съд.

Припомняме, че делото беше разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Затова наказанието му бе  намалено от 10 години лишаване от свобода с една трета.

Със същата присъда съдът лиши подсъдимия от право да управлява МПС за период от 7 години.

Той беше признат за виновен в това, че на 27 март 2019 г. на път II-56, км 94+150 м, в района на разклона за с. Скутаре, в землището на община „Марица“, обл. Пловдив, при управляване на моторно превозно средство – лек автомобил марка БМВ, движейки се в посока юг – север нарушил правилата за движение по пътищата, като навлязъл и се движил в лентата за насрещно движение, без да извършва изпреварване или заобикаляне, като се движел със скорост от 109 км/ч, вследствие на което по непредпазливост причинил смърт на повече от едно лице, а именно на четири лица – престъпление по чл. 343 ал. 3 вр. ал.1 вр. чл. 342 ал. 1  от НК.

Предизвикалият катастрофата край Скутаре по пижама и с патерици в съда (ВИДЕО)

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина