АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеЗелен градНовиниПод небето

Районен кмет, граждани и украинци изчистиха Лаута

Стотици граждани се включиха в акцията по почистване на парка, като изнесоха боклуци и голямо количество окастрена дървесина

Стотици пловдивчани, подпомогнати от около 50 души украински бежанци, районният кмет на „Тракия“ Костадин Димитров и много спортисти, предимно от карате клуб „Тракия“ изчистиха Лаута в приятния съботен ден. „Мисия Лаута“ събра гражданите, за да направят оборка на боклуците и най-вече остарялата окастрена дървесина в огромната зелена площ до жк. „Тракия“.

Предварително в парка беше извършена санитарна сеч от „Градини и паркове“, като останалия от работата им материал бе основно нещо, което доброволците чистиха. Над 20 камиона с дървесина бяха изнесени от парка. В края на акцията бе осигурена и музика от пловдивчанката Керана.

Акцията „Мисия Лаута“ се превръща в традиция, свързана със състоянието на парка. Макар и Лаута да се социализира като зелено простанство, растителността не е в отлично състояние и се нуждае от поддръжка и редовно чистене, което се осигурява от много доброволци.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. По законите им украинците нямат право да напуснат границите на юрисдикцията, а са задължени да отбраняват уКРАЙина с …бирени бутилки пълни с гас.
    Нарушителите ги наказват със смърт.
    Вместо да се шматкат из шурюбраките на Лаута одеските мафиоти да следват театралното си президентче дето кукловодите му не разрешиха да подпише НЕУТРАЛИТЕТ та вкара уКРАЙина в национална катастрофа.
    Възмутително е да възхвалявате дезертьорите! По 40.- лв. на ден някой даваше ли на Егейските бежанци? На Сирийските? Афганските, дето си залагаха живота да крепят куклени режими? АМИ ЙЕМЕН???

  2. Супер, а общината си направи помен с чужда пита… прибраха данъците и подтикнаха иезоитски хората сами да си чистят и да станат лесовъди едли не…типична схема за крадене на данъци и после плащащите заплати на дерибеите сами си чистят…мила родна кочина.

    1. Що мрънкате, преди да дойде сегашния кмет Лаута беше тъмно, диво буренясало място. Див шубрак. Аз живея в Лаута и зная. Сега е най-доброто място за живеене в Пловдив.

      1. Айде няма нужда да съскаш – Градът има нужда от дивотия!

        Боляри БЛАГОРОДНИЦИ „облагородяват“ насам и натам Градски части на свои разноски = „безкористно“?

        Пенис-кортовете южно под Джендем Тепе сега са ПОД КЛЮЧ със съблекални и …чифлици, а си беше прашно махленско игрище. Фместо да си купят парцел в регулирания Град за Пенис-Клуб.

        Та от много „подобряване“, „развитие“ и „облагородяване“ прекрасната естествена ЛОНГОЗна гора на Царския вече я завземат разни агитки.

        На Лаута – само украински бабаити ни липсваха (методите им знаем!)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина