ГрадътКултураНовини

Работилница за хорова музика с концерт в Епископската базилика

За шести път в Пловдив през тази седмица се провежда Творческата лаборатория за запознаване с хорова музика, която е създадена през 2015 г. по идея на Крикор Четинян – изтъкнат български хоров диригент и дългогодишен преподавател по дирижиране в АМТИИ-Пловдив и НМА „Панчо Владигеров“- София и неговия ученик Кръстин Настев,  който понастоящем съчетава позициите на диригент на Филхармоничния хор в Мадрид и на Варненската опера.

Акцент в настоящия курс е изпълнението на „Танго меса“ на аржентинския композитор Мартин Палмери, която ще бъде изпълнена на заключителния концерт на курса на 30 юли от 18ч. в Епископската базилика на Филипопол.

В заключителния концерт на майсторския клас по дирижиране „Крикор Четинян“, под ръководството на Кръстин Настев и Сергей Павлов, ще вземат участие: Калоян Куманов – акордеон, Магдалена Воденичарова – пиано, Добрина Николова – цигулка, Зафирка Ангелова – цигулка, Венера Анастасова – виола, Антоанета Ряхова – виолончело и солистката Ива Ананиева.

Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 г. и любезното домакинство на Общински институт „Старинен Пловдив“ .

Входът е безплатен и свободен до изчерпване на местата в Епископската базилика.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина